Connect with us
Doliu în lumea cinematografică. A murit la venerabila vârstă de 97 de ani

Externe

Doliu în lumea cinematografică. A murit la venerabila vârstă de 97 de ani

Doliu la nivel internațional! Celebrul director de imagine, Giuseppe Rotunno, colaborator al lui Federico Fellini, Luchino Visconti sau Sydney Pollack, a murit la 97 de ani. Cinematografia italiană a fost lovită de această tragedie.  A avut o carieră impresionată și a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuți producători italieni.

Giuseppe Rotunno a murit la 97 de ani

Giuseppe Rotunno, directorul de imagine al lui Federico Fellini, Luchino Visconti și Sydney Pollack, nominalizat la Oscar pentru „All That Jazz” de Bob Fosse, a murit la vârsta de 97 de ani. Familia a anunțat că se afla în locuința sa din Roma, fără a dezvălui cauza exactă.

Celebrul Giuseppe a bifat o carieră de peste 60 de ani, intrând în acest domeniu la nici 20 de ani. Născut la Roma pe 23 martie 1923, Rotunno și-a început cariera remarcabilă ca fotograf la studiourile Cinecittà din capitala italiană în 1940, înainte de a fi recrutat în 1942 pentru a lucra drept cameraman de știri cu armata italiană.

Mai apoi, în 1958, Rotunno a lucrat ca director de film la Ava Gardner, cu rolul „The Naked Maja”, în regia lui Henry Koster; în 1966, a conceput „Biblia” lui John Huston. În 1971 a lucrat cu Mike Nichols la „Cunoașterea carnală”.

El a lucrat cu nume mari, precum Mario Monicelli, Pier Paolo Pasolini, Lina Wertmuller, Antonio Pietrangeli și Dario Argento.

Rotunno a lucrat și cu cei mai mari regizori italieni: Federico Fellini („Casanova”, „Satyricon”, „Amarcord”, „E la nave va”), Luchino Visconti („Le notti bianche”, „Rocco e i suoi fratelli”, „Il Gattopardo”) sau Vittorio De Sica („I girasoli”, „Ieri, oggi, domani”).

Rotunno a fost nominalizat la Oscar şi a primit un premiu BAFTA (echivalentul britanic al Oscarului) în 1980 pentru „All That Jazz”, de Bob Fosse. În același an, a lucrat cu Robert Altman la „Popeye” și ulterior a lucrat cu Terry Gilliam la „Aventurile baronului Munchausen” (1988) și la remake-ul „Sabrina” al lui Sydney Pollack în 1995.

În 1966, Rotunno a devenit primul non-american admis să se alăture Societății Americane a Cinematografilor.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: A murit Chick Corea, unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii – Modish News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top