Veste tristă! Artista de muzică populară Natalia Gliga a murit la 77 de ani, lăsând un gol imens în inima celor apropiați și a fanilor. Colegul acesteia de scenă, Benone Sinulescu, a făcut dezvăluiri emoționante la tv, atât despre cum era ca persona, dar și despre cât de mult o să-i lipsească.
„Era un om absolut deosebit, o cantareata sensibila care nu a vrut sa iasa in prim plan, dar ea oricum era de mult in prim plan. Era o persoana corecta, punctuala si se comporta foarte frumos.
A avut grija cum sa arate bine si cum sa cante pe scena. Era o fiinta citita, vesnic avea o carte la ea. Am o durere uriasa. Am vorbit cu sotul ei si nici nu putea sa vorbeasca. A murit azi-noapte.
Ma doare sufletul cand vad ca toti pierim unul cate unul!”,a declarat Benone Sinulescu in cadrul unei emsiuni, la RomaniaTV.
Benone Sinulescu a declarat că soțul artistei ar fi găsit-o fără suflare, în timpul nopții, în dormitor.
Natalia Gliga face parte din categoria interpreților grei ai „Generatiei de Aur a Folclorului Romanesc”, care în cei 34 de ani de carieră a cântat pentru circa 200 de președinți de state și personalități.
Citeșt și: Benone Sinulescu, ADEVĂRUL despre RELAȚIA cu Irina Loghin: „Am trăit o poveste…”
De-a lungul anilor solista a cântat în turnee în Franța, Germania, Austria, Bulgaria și Elveția. Azi Natalia Gliga este membră a Uniunii Compozitorilor din România și a Uniunii Interpreților din România, are șapte discuri și zeci de înregistrări la radio și televiziune , conform musicartist.ro.
Soțul interpretei, Dumitru Vasi-Șoimoșanu, a scris o antologie de umor care cuprinde peste 50.000 de anecdote grupate tematic în zeci de volume dintre care au apărut până în prezent doar câteva, din motive financiare.
Primul volum a văzut lumina tiparului abia în anul 1994 și se intitulează „Între soți”. Cel de-al doilea volum, intitulat „Iubirea e un lucru foarte mare” a apărut în 1998, în trei ediții, la Editura Mașina de Scris.
Toată opera sa a fost cenzurată, nu numai pe vremea regimului comunist, ci și în anul 2003.
În acel an a apărut un CD Antologia umorului politic – Eterna și fascinanta anecdotă. Ministrul de externe de atunci, Mircea Geoană, a comandat 50 de exemplare, însă comanda a fost cenzurată din 2 motive: 1.Poza de pe coperta CD-ului mai sus amintit Iliescu era așezat lângă Ceaușescu. 2.Titlul deranja, făcând aluzie la cartea lui Adrian Costea, Eterna și Fascinanta Românie, care la vremea respectivă a stârnit un adevărat scandal.
Vezi comentarii
Din pacate raman din ce in ce mai putini artisti de valoare, ceea ce este destul de trist. Nea Beni reprezinta un artist desavarsit, si poate ar fi trebuit apreciat mai mult pentru tot ceea ce a oferit acestei tari.