Connect with us
Cabral și-a folosit blog-ul personal pentru a rememora perioada copilăriei. În contextul în care iarna s-a instalat în toată țara,

Vedete

Cabral: „Nu-mi dau seama cum am scăpat cu viață”

Cabral și-a folosit blog-ul personal pentru a rememora perioada copilăriei. În contextul în care iarna s-a instalat în toată țara, iar școlile vor fi închise, Cabral a povestit despre cum decurgeau zilele de iarnă când era copil.

Cabral: „Iarna era un spectacol”

„Am mai spus-o, am copilărit în Berceni. Berceni, unde iarna era un spectacol. Mi-aduc aminte de cazematele uriașe, făcute din zăpadă și întărită peste noapte de apa aruncată pe ele de părinți, ca să țină. Mi-aduc aminte de bătăile cu bulgări, adevărate ofensive strategice în care erau implicați activ toți piticii de la blocurile 1, 2, 3 și 4. Mi-aduc aminte de troienele uriașe în care ne aruncam în cap, de munții de zăpadă transformați în derdelușuri și pe care ne cocoțam cu capace de WC în cârcă pentru a aluneca apoi pe ele urlând ”Pâââârtieeeee!”. Mi-aduc aminte cum mergeam pe jos, târând voios de sanie, până pe valea de la Cocioc (ăsta e lacul ăla din spatele Polivalentei), apoi ne avântam cu săniile la vale chiuind ca la nuntă, sperând că vom reuși să ne oprim până să plonjăm pe gheața lacului.”

Cabral: „Mergea 96-le într-un drift continuu”

„Aveam pe vremea aia niște căciuli și mănuși croșetate de bunici. Și dacă bunicile nu reușiseră să patenteze de pe vremea aia croșetatul de Gore-Tex, înclin să cred că erau din lână. Și se udau, transformându-se în niște table ce țineau orice, numai de frig, nu. Mi-aduc aminte de toate iernile alea în care oamenii se dădeau jos din trolee din două în două stații și se puneau pe împins. Mergea 96-le într-un drift continuu, că despre gumele de iarnă nu aflaserăm că se invantaseră.”

Citește și:Gabriela Firea: Școlile rămân închise până luni, 16 ianuarie 2017

„Mi-aduc aminte cum plecam la școală, spre 111, 110 și apoi 96, la pas, prin niște nămeți de zăpadă cam cât un teanc de vreo 14 iPhone 7 Plus… și reușeam să ajungem. De fiecare dată. Da, mi-aduc aminte de toate chestiile astea și mă gândesc cum naiba am scăpat cu viață în condițiile alea – complet și negreșit – inumane?! Că văd că acum se închid școlile la 40cm de zăpadă.”

Sursa: cabral.ro

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

2 Comments

2 Comments

  1. dany

    2017-01-10T18:50:56+02:00 at 18:50

    Am o singura corectura, 95-iul trecea prin cartier, unde vara, ii „ajutam” noi, sa le sara betele de pe sarme :-). In rest, la fel ne bucuram si noi de cazematele din zapada, in ianuarie faceam sabii din brazi si ne visam spadasini. Altfel era copilaria pe vremea aia, fara riscuri de a
    consuma tot felul de ierburi, de pierdut banii pe la pacanele, fara clanuri si batai.

  2. name

    2017-01-10T18:50:19+02:00 at 18:50

    Lasa un comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top