Gabriela Firea: Școlile rămân închise până luni, 16 ianuarie 2017

09.01.2017
Gabriela Firea: Școlile rămân închise până luni, 16 ianuarie 2017

Nu se fac ore din cauza gerului și a viscolului din aceste zile. Autoritățile au luat decizia de a închide școlile, liceele și grădinițele din cauza vremii nefavorabile. Luni și marți, adică pe 9 și 10 ianuarie, orele au fost suspendate.

Școlile, liceele și grădinițele se deschid luni, 16 ianuarie

UPDATE, ora 19:07: Școlile, grădinițele și creșele rămân închise până luni, 16 ianuarie 2017. Așadar, potrivit primarului general al Capitalei, cursurile vor fi reluate luni, 16 ianuarie.

„M-am consultat cu domnul ministru al Educaţiei, cu inspectorul şcolar general, cu domnul prefect, cu primarii de sectoare, cu medici, cu părinţi şi concluzia este una foarte clară. Având în vedere condiţiile meteo vitrege, şcoala ar putea să înceapă vineri în Capitală, ceea ce ar fi neplăcut, pentru că e zi de final de săptămână, aşa că am luat decizia ca toate cursurile să înceapă luni, 16 ianuarie”, a anunţat Gabriela Firea.

Județele în care nu se fac ore miercuri, 11 ianuarie 2017

Din cauza gerului din aceste zile, autoritățile au decis ca elevii să nu meargă la școală. Astfel cursurile au fost suspendate luni și marți în mai multe județe din țară. Însă, în două județe, respectiv Sibiu și Alba, orele au fost suspendate și miercuri, 11 iunie. În Sibiu, rămâne închisă o unitate de învățământ, iar în Alba, la fel, o unitate de învățământ rămâne închisă.

Lista cu școlile care rămân închise o puteți consulta AICI.

Citește și: Școlile și liceele în care nu se fac ore luni și marți – Lista pe județe

În cadrul comandamentului de urgență de azi, 9 ianuarie, Gabriela Firea a spus că va analiza situația și va anunța dacă se închid școlile în București și în alte județe, în data de 11 ianuarie.