Connect with us
Ce face Mircea Radu de când s-a retras din televiziune. Ar fi avut probleme cu legea

Vedete

Ce face Mircea Radu de când s-a retras din televiziune. Ar fi avut probleme cu legea

Mircea Radu a fost unul dintre cei mai celebri prezentatori TV, în special între anii 2001-2010, când prezenta emisiunea ”Din dragoste”. Mircea Radu și-a început cariera în TV în anii ’90, ca prezentator al știrilor TVR, însă acesta a fost proiectul care l-a făcut celebru și l-a dus pe cele mai înalte culmi ale succesului. Ultima sa apariție la TV ca prezentator a fost la ”Ie, Românie”, pe Antena 1, emisiune întreruptă brusc în urmă cu doi ani. Mircea a luat o pauză de la televiziune pentru a se dedica complet familiei sale, soției și celor doi copii. În ultima vremea, Mircea Radu a avut ceva probleme cu legea, după ce nu și-ar fi declarat veniturile reale.

Mircea Radu, acuzat că și-ar fi falsificat declarația de avere

Mircea Radu, şef al comunicării în TVR şi consilier al PDG-ului Doina Gradea, este implicat într-un scandal de proporții. Acesta este acuzat că și-ar fi declarat doar jumătate din câștiguri. Astfel, MediaSind (Sindicatul Român al Jurnaliştilor) a solictat luna trecută ANI şi DNA să cerceteze neconcordanţele din declaraţia de avere a prezentatorului.

Inițial, Mircea Radu a declarat un venit de 64.670 de lei.m După dezvăluirile apărute, acesta a depus la Agenția Națională de Integritate o declarație de avere rectificativă în care recunoaște că suma reală primită pentru prezentarea emisiunii Down The Road este dublă față de cea declarată inițial, și anume 112.564 lei față de 64.670 lei.

În acest context, MediaSind TVR solicită şi Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete care să descopere cum s-a putut încheia „un asemenea contract plătit cu sume discreţionare din bani publici”,  în timp ce peste 80 la sută din profesioniștii din TVR sunt plătiți la minimumul grilei de salarizare.

În apărarea sa, Mircea Radu a explicat că a fost vorba doar de o greșeală. El precizează că imaginea sa este una curată și așa vrea să o păstreze, drept pentru care a mărturisit că a trecut o altă sumă din greșeală, nicidecum pentru a înșela sau pentru a ascunde veniturile sale. A ales să vorbească în public despre acest subiect deoarece s-ar fi simțit jignit de acuzațiile primite.

„Prieteni, în mod normal, eu nu aduc în casă (a se citi, aici, pe pagina mea) chestiuni legate de job. Dar pentru că imaginea mea publică este curată şi vreau s-o menţin aşa, fac o precizare: titlul „Mircea Radu, şeful Comunicării din Televiziunea Naţională, recunoaşte că şi-a falsificat declaraţia de avere!” pus de scribălăii dintr-un sindicat nereprezentativ este tâmpit şi mincinos. De ce este tâmpit? Pentru că este lipsit de sens. Cum aş putea recunoaşte ceva ce nu am făcut? A falsifica înseamnă a înşela cu bună ştiinţă. Ori eu, în precedenta declaraţie de avere, am trecut o altă sumă din greşeală. A fost o eroare omenească, care a fost reparată în termen legal. Atât şi nimic mai mult.”, a scris Mircea radu pe contul său oficial de Facebook.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top