Connect with us
Cod portocaliu de inundații în șase județe. Situația este îngrijorătoare

Vedete

Cod portocaliu de inundații în șase județe. Situația este îngrijorătoare

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații pe râuri din șase județe. Se anunță viituri rapide, cu depășiri ale cotelor de apărare, situația fiind una îngrijorătoare.

Cod portocaliu de inundații în șase județe. Situația este îngrijorătoare

Mai multe râuri din țară se află sub cod galben de inundații emis de hidrologi, însă în șase județe a fost emis chiar cod portocaliu! Cele mai afectate județe sunt Hunedoara și Caraș Severin.

Hidrologii atenționează că în orele următoare s-ar putea ȋnregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide pe râurile mici. În urma acestor fenomene cauzate de ploile torențiale vor apărea inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

În intervalul sâmbătă ora 12:00 – duminică ora 24:00 pe râuri Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Braşov, Vâlcea și Argeş este Cod galben.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și expiră duminică la ora 10:00 și vizează râuri din Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin, Gorj şi Mehedinţi.

După mai multe zile de caniculă, vremea se strică

Meteorologii ANM au emis un cod galben de ploi și vijelii pentru cea mai mare parte a țării. După ce canicula a făcut ravagii în țară în ultimele zile, acum vin ploile serioase.

Un cod galben este valabil din 15 august ora 10:00 până în 16 august ora 10:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top