Moartea tragica a cantaretei Ileana Sararoiu. Ultima nunta din viata sa

Ultimul update: sâmbătă 7 ianuarie 2017 09:46 Data publicării: vineri 25 septembrie 2015 11:35
Autor , în Vedete

Ileana Sararoiu s-a nascut la 25 septembrie 1936 in Valea Voievozilor, Dambovita. In plina ascensiune muzicala, cantareata a sfarsit tragic chiar in timpul unei nunti.

Moartea subita a uneia dintre cele mai talentate cantarete ale Romaniei, Ileana Sararoiu, a socat lumea artistica din tara noastra. Indragita interpreta a murit la varsta de 42 de ani.

Ileana Sararoiu a murit cantand la o nunta din comuna Unirea, in judetul Calarasi. A intampinat moartea asa cum si-ar fi dorit, pe scena, in noaptea de 12 spre 13 mai 1979. Cu toate acestea a plecat dintre noi mult prea devreme, cand mai avea atatea de cantat si de trait.

sursa foto: captura youtube

sursa foto: captura youtube

Artista, desi obosita si vizibil solicitata fizic, a ajuns la nunta la ora 22.00, asa cum promisese. A venit insotia de sotul sau. Toti nuntasii isi amintesc ca era imbracata elegant, si ca era o prezenta aparte care se distingea din multime.

CITESTE SI: TRAGICA POVESTE A CELEBRULUI POET ROMAN CARE A RAMAS FARA INSPIRATIE DUPA MOARTEA FIULUI

Mireasa la a carei ultima nunta a cantat, isi aminteste ca Ileana Sararoiu i-a spus ca este foarte obosita si ca doreste o cafea inaintea inceperii programului artistic. Nimic nu prevestea tragedia ce urma sa se intample.

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Ileana Sararoiu ar fi trebuit sa sustina un program de aproximativ 3- 4 ore, dar a apucat sa ii incante pe nuntasi doar 45 de minute. Atunci cand a inceput sa cante, toti nuntasii s-au oprit din mancat si au inceput sa danseze si sa admire prestatia formidabila a interpretei.

Dupa ce a cantat melodia „ O batrana intr-o gara”, artista si-a cerut scuze la microfon tuturor nuntasilor, spunand ca nu mai poate continua pentru ca se simte extrem de rau. Printre invitati se numarau si doi medici care au dus-o intr-o camera din spatele salonului de nunta. S-a chemat imediat o ambulanta. Cei doi medici au incercat sa ii acorde primul ajutor medical si au observat ca starea artistei Ileana Sararoiu era foarte critica. Nu a mai raspuns la niciun impuls.

Din pacate, Ileana Sararoiu a murit in salvare, inainte de a iesi din comuna Unirea. Politistii vremii au pornit chiar si o ancheta pentru a fi siguri ca artistei nu i s-a pus nimic in cafea. Dupa cercetari amanuntite s-a constatat ca Ileana Sararoiu a murit in urma unui anevrism ce i-a provocat un accident vascular cerebral.

Sursa foto: jurnalul.ro

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii
  1. Carmen , 30 iulie 2018 la 23:02

    De același diagnostic a murit și Maria Lătărețu. Probabil efortul, emoțiile scenei, oboseala adunate într-o viață de artist. Impresionant este că toate cântau pentru oameni și nu pentru bani. Puneau suflet oriunde cântau de asta și consumul era mare. Cântăreții de azi numai pentru bani, bani. Acolo cântă 30 de min mai mult se fâțâie pe scenă și gata cer mii de euro. Dumnezeu să-i odihnească sufletul!