Connect with us
Noi informații despre Draga Olteanu Matei. Starea ei, în continuare critică

Vedete

Noi informații despre Draga Olteanu Matei. Starea ei, în continuare critică

Celebra actriță Draga Olteanu Matei a ajuns vineri seara la spital în stare critică, după ce a suferit o hemoragie digestivă. Medicii au acționat imediat și au reușit să-i salveze viața actriței în vârstă de 87 de ani, însă starea ei de sănătate este în continuare foarte gravă, având și o vârstă înaintată, dar și alte afecțiuni. Medicii sunt rezervați și spun că lucrurile se pot schimba în orice clipă în cazul actriței și perioada critică nu a trecut nici până azi.

Draga Olteanu Matei, în stare extrem de fragilă

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Această hemoragie ar fi fost provocată de tratamentul anticoagulant pe care  pe care ea îl urmează pentru o afecțiune cardiovasculară.

Medicii au fost foarte rezervați cu privire la starea ei de sănătate încă de la început, deoarece este o pacientă cu o vârstă înaintată, care are multiple complicații, ceea ce face ca lucrurile să se complice și mai rău. Au fost făcute multe eforturi pentru ca ea să fie ținută în viață, pentru că este fragilă și riscurile sunt mult prea mari. Deși au reușit să-i oprească hemoragia, specialiștii spun că este forte slăbită.

La trei zile de la internare, starea ei de sănătate este la fel de gravă. Medicii spun că pacienta este extrem de afectată și slăbită după acest eveniment tragic și necesită menținerea funcțiilor vitale. În cazul ei s-au acumulat mai multe patologii care îngreunează procesul de recuperare al actriței. Deși este atent monitorizată de medici, beneficiază și de suport ventilator și hemodinamic, starea ei este una gravă.

„Starea pacientei este staţionară. Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut.”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei a fost testată și de coronavirus, având în vedere situația actuală extrem de dificilă din țara noastră. Din fericire, rezultatul a ieșit negativ, însă asta nu schimbă prea mult starea precară în care se află marea actriță în prezent. Medicii speră că evoluția va fi una favorabilă, însă probleme ei de sănătate mai vechi sunt mult prea grave.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top