Oana Pellea, discurs șocant despre familia tradițională și căsătoriile gay

14.05.2017
Oana Pellea, discurs șocant despre familia tradițională și căsătoriile gay

Redefinirea familiei de către aleșii neamului iscă numeroase controverse. Organizațiile care apără drepturile minorităților sexuale susțin că România s-a întors în timp prin introducerea în Constituție a definiției familiei, care se bazează pe uniunea dintre un bărbat și o femeie și nu între soți.

Oana Pellea, o militantă pentru drepturile omului

Și actrița Oana Pellea are un cuvânt de spus în legătură cu această temă controversată de decenii: drepturile homosexualilor. „Mi se pare că ne-a aruncat cu 50 de ani în spate. Există o diferență între credință și dogmă. Există regulile credinței care sunt scrise de oameni, nu?

Aici avem probleme. Pentru că și oamenii care au scris aceste reguli aveau niște interese. Oamenii sunt oameni. Credința într-o energie care poate să fie numită oricum: Dumnezeu, Mahommed, Iisus, Buddha. Este vorba de o energie, nu prea are legătură cu asta”, a declarat Oana Pellea într-o emisiune de la Digi 24.

„Pentru că așa cum zice Macron e vorba despre iubire acum. Și cu ce deranjează? Asta e întrebarea. Familia tradițională cu ce este deranjată că oameni de același sex se iubesc? Cunosc un caz, nu în România, de două doamne care au adoptat copii. Vreau să vă spun că întâmplător sunt foarte fericiți. Nu există problema asta cui îi spun eu mamă?

CITESTE SI: Cum sunt tratați copiii din familiile gay?

CITESTE SI: Închisoare pe viață pentru criminalul care a uciș patru tineri gay în estul Londrei

Că am văzut un domn care a zis asta. Și am văzut foarte mulți copii nefericiți în familii tradiționale. Nu poți să faci o regulă pentru toată lumea. Da. Eu i-aș lăsa (n.red să se căsătorească), pentru că e iubirea lor”, a spus artista.