Connect with us
avocado

Stil

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre avocado

Avocado este renumit pentru miezul cremos și beneficiile pe care le aduce sănătății. Există lucruri pe care nu le știi despre acest fruct minunat? Hai să vedem!

1. Avocado este extrem de benefic pentru tine. Beneficiile sale sunt multe: are un conținut bogat în grăsimi bune, inhibă pofta de dulce și se numără printre fructele care conțin cea mai mare cantitate de proteine (un fruct de mărime medie are aproximativ 4 grame de proteine).

2. Cel mai bun mod de a spune dacă un avocado este copt, este să îl ții în palmă și să îl storci ușor. În cazul în care este copt îl vei simți un pic moale. Dacă opune rezistență maximă înseamna că se va coace complet în câteva zile. Cel mai indicat este să cumperi fructe mai tari și să le lași să se coacă acasă. În cazul în care este prea moale, probabil este deja mult prea copt, iar asta îi schimbă aroma, culoarea și proprietățile.

CITEȘTE ȘI: GREȘELI FRECVENTE ALE BĂUTORILOR DE CAFEA

3. Fructele de avocado necoapte trebuie păstrate la temperatua camerei. Pentru a grăbi procesul de coacere, se depozitează într-o pungă de hărtie alături de un măr sau o lămâie. Avocado care a fost tăiat trebuie neaparat ținut în frigider, în folie de plastic. Va rezista cel mult o zi.

4. Avocado Hass este un hibrid pantentat de Rudolph Hass în anul 1935 și reprezintă 80% din toată producția lumii. Este o combinație între avocado mexican și cel din Guatemala și nu se coace în copaci. Când nu sunt coapte aceste fructe au o culoare verde deschis, iar pe măsură ce se coc devin violacee.

5. Avocado este comparat cu untul de secole. În secolele 17 și 18 avocado era cunoscut drept „untul de pere”, iar în India încă i se spune” fructul de unt”.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top