Deși cafeaua are beneficiile sale, multe persoane devin dependente și consumă o cantitate mult mai mare decât cea obișnuită. În plus, cafeaua consumată în exces poate agrava starea de sănătate și poate da naștere anumitor boli precum cele gastrointestinale, tensiunea arterială, anemie, boli coronariene și chiar cancer. Există studii care au demonstrat că în cafeaua prăjită se găsesc aproximativ 19 agenți cancerigeni. Iată cum poți renunța la cafea în mod sigur!
1. Nu este o idee bună să renunți brusc. Încearcă să faci asta treptat, diminuând cantitatea zilnică pe care o bei, până ajungi la una nesemnificativă. Ia pauze mai lungi între cafele dacă este posibil.
2. Nu păstra cafeaua în casă! Un alt truc eficient este să nu ții cafea în casă. Astfel nu vei fi tentat, iar consumul va fi redus. Poți servi uneori o cafea de calitate de la o cafenea renumită sau o ceașcă de cafea la birou.
3. Încearcă să consumi cafea decofeinizată. Este foarte important ca schimbarea să fie făcută treptat. Așa că, spre exemplu, dacă bei 4 cești de cafea pe zi, înlocuiește pentru început pe una din ele cu cafeaua decofeinizată.
4. Înlocuiește cafeaua cu alte băuturi gustoase! Încearcă ceaiul sau ciocolata caldă dacă preferi o băutură caldă dimineața. Ai la dispoziție o gamă variantă de arome, din care poți alege cea mai gustoasă.
5. Pune deoparte banii pe care îi cheltui pe cafea și la final de lună fă-ți un cadou binemeritat. Te vei simți mult mai bine!
6. Fă mai multe schimbări în stilul de viață. În acest mod, atât starea ta fizică cât și cea psihică se vor îmbunătăți considerabil, iar șocul schimbării nu va mai fi atât de mare, dacă vine la pachet și cu alte modificări.
7. Tehnicile de relaxare te pot ajuta să ameliorezi dorința de a bea cafea. Te vor distrage și te vor ajuta să îți schimbi mai ușor obiceiurile.
Sursa foto: freshmilkcoffeevendingmachine.com
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 19:24