Connect with us

Stil

7 trucuri care te ajută să renunți la cafea

Ești dependent de cafea și ți-ai dori să renunți la acest obicei? Iată 7 trucuri simple care te vor ajuta!

Deși cafeaua are beneficiile sale, multe persoane devin dependente și consumă o cantitate mult mai mare decât cea obișnuită. În plus, cafeaua consumată în exces poate agrava starea de sănătate și poate da naștere anumitor boli precum cele gastrointestinale, tensiunea arterială, anemie, boli coronariene și chiar cancer. Există studii care au demonstrat că în cafeaua prăjită se găsesc aproximativ 19 agenți cancerigeni. Iată cum poți renunța la cafea în mod sigur!

1. Nu este o idee bună să renunți brusc. Încearcă să faci asta treptat, diminuând cantitatea zilnică pe care o bei, până ajungi la una nesemnificativă. Ia pauze mai lungi între cafele dacă este posibil.

2. Nu păstra cafeaua în casă! Un alt truc eficient este să nu ții cafea în casă. Astfel nu vei fi tentat, iar consumul va fi redus. Poți servi uneori o cafea de calitate de la o cafenea renumită sau o ceașcă de cafea la birou.

3. Încearcă să consumi cafea decofeinizată. Este foarte important ca schimbarea să fie făcută treptat. Așa că, spre exemplu, dacă bei 4 cești de cafea pe zi, înlocuiește pentru început pe una din ele cu cafeaua decofeinizată.

4. Înlocuiește cafeaua cu alte băuturi gustoase! Încearcă ceaiul sau ciocolata caldă dacă preferi o băutură caldă dimineața. Ai la dispoziție o gamă variantă de arome, din care poți alege cea mai gustoasă.

5. Pune deoparte banii pe care îi cheltui pe cafea și la final de lună fă-ți un cadou binemeritat. Te vei simți mult mai bine!

6. Fă mai multe schimbări în stilul de viață. În acest mod, atât starea ta fizică cât și cea psihică se vor îmbunătăți considerabil, iar șocul schimbării nu va mai fi atât de mare, dacă vine la pachet și cu alte modificări.

7. Tehnicile de relaxare te pot ajuta să ameliorezi dorința de a bea cafea. Te vor distrage și te vor ajuta să îți schimbi mai ușor obiceiurile.

Sursa foto: freshmilkcoffeevendingmachine.com

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top