Connect with us
Fidget spinner este o jucărie rotativă care face furori în rândul copiilor din toată lumea. O școală din SUA a luat decizia de a o interzice.

Stil

Adevărul despre fidget spinner. Ce e este această jucărie și de ce a fost interzisă într-o școală

O jucărie nouă numită fidget spinner, foarte populară în rândul copiilor din toată lumea, inclusiv România, creează probleme în școli. Profesorii s-au săturat de ele și critică aceste jucării, asemănătoare unui titirez, despre care se spune că scad stresul.

Profesorii din SUA spun că procesul de învățare devine imposibil, pentru că elevii sunt concentrați mai mult la spinnere, decât la ore. „Copiii din clasă nu-şi mai luau ochii la titirezul lor sau al colegilor”, a spus o profesoară de la un liceu din Arizona, Phoenix, citată de AFP. Cadrele didactice de la această unitate de învățământ au luat decizia de a interzice aceste jucării în școală.

Cei mai mulți părinți nu împărtășesc această opinie. Noelle Cullimore, mamă a doi copii de şase ani, din Long Island, are o părere mai degrabă favorabilă faţă de jucărie. Copiii ei au în total şase jucării spinner. Fiul său hiperactiv de 10 ani, pe care l-a privat de tabletă şi smartphone, de care era ”dependent”, ”se joacă în timp ce aşteptăm autobuzul sau în maşină (…) şi pare să-l relaxeze un pic ”, a explicat ea.

Ce este un fidget spinner

În urmă cu două decenii, Catherine Hettinger din Florida crea primul spinner, pentru a o distra pe fiica ei, în vârstă de șapte ani. Ea a spus că originea acestei jucării se găsește într-o „o vară oribilă” la începutul anilor 1990, când suferea de miastenia gravis, o tulburare autoimună care provoacă slăbiciune musculară și avea grijă și de fiica ei, Sara, acum în vârstă de 30 de ani.

Femeia a deținut brevetul acestei invenții până în 2005, când nu a mai putut achita taxa de reînnoire de 400 de dolari.

Fidget spinner-ul este o jucărie care se rotește. Îl prinzi între degete și îi imprimi o mișcare de rotație, după care te uiți la el cum se învârte. multe din ele au lumini, ceea ce oferă un efect vizual impresionant. Aceste jucării sunt silențioase și se spune despre ele că îi ajută pe copii și să se concentreze la treburile zilnice atribuite lor și să mențină sub control nivelul de anxietate și stres.

Aceste jucării sunt destul de ieftine și sunt la mare căutare și în România. Cei mici sunt încântați de spinner și se întrec în tot felul de scamatorii cu acestea.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top