Chiar dacă ştii sau nu să dansezi, fiecăruia dintre noi îi place să se mişte pe ritmurile muzicii preferate. Iar asta este un lucru bun, spun cercetătorii. Hobby-ul fiecăruia pentru dans poate aduce o serie de beneficii atât organimsului cât şi psihicului nostru. Aşadar, iată care sunt beneficiile dansului.
Dansul este considerat tot o formă de sport, doar că mult mai relaxantă şi mai distractivă decât fitnessul sau aerobicul. Ai ghicit, dansul slăbeşte. Poate unul dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să te apuci mai serios de acest hobby ar fi că ajută la slăbit sau cel puţin la menţinera unei greutăţi ideale pentru organismul tău. Vei avea în acest fel coapse mai bine conturate, o talie mai subţire şi braţe mult mai ferme.
Poate ca nu ştiai acest lucru, însă dansul este ca un antrenament cardio pentru organismul tău. Şi aici ai parte de mişcări rapide, un ritm în general alert şi în acest fel se reduce riscul unei boli cardiovasculare. În acelaşi timp, ajută la menţinerea unei tensiuni arteriale bune.
Fiind vorba de mişcări distractive şi menite să te relaxeze, dacă dansezi elimini stresul acumulat de-a lungul zilei. În timpul dansului vei uita pur şi simplu de problemele de acasă sau de la serviciu şi te vei lăsa purtat de ritmurile muzicii. Interacţiunea cu partenerii de dans şi mişcările dansului sunt ca un plus de energie în viaţa ta. Chiar dacă la început din cauza oboselii îţi va fi mai greu să te apuci de dansat, vei observa că la finalul unei serii de câteva melodii dansate vei avea mai multă energie decât înainte.
Dacă pe parcurs vei învăţa un dans mai complex, îţi vei pune în funcţiune partea din creier responsabilă cu memoria, pentru a-ţi aduce aminte paşii. Cercetătorii au demonstrat că dansul are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de Alzheimer, împiedicând boala să progreseze la fel de repede ca în cazul persoanelor care nu dansează.
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 19:26