Connect with us

Stil

Află de ce e bine să dansezi cât de des ai ocazia

Chiar dacă ştii sau nu să dansezi, fiecăruia dintre noi îi place să se mişte pe ritmurile muzicii preferate. Iar asta este un lucru bun, spun cercetătorii. Hobby-ul fiecăruia pentru dans poate aduce o serie de beneficii atât organimsului cât şi psihicului nostru. Aşadar, iată care sunt beneficiile dansului.

Dansul este considerat tot o formă de sport, doar că mult mai relaxantă şi mai distractivă decât fitnessul sau aerobicul. Ai ghicit, dansul slăbeşte. Poate unul dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să te apuci mai serios de acest hobby ar fi că ajută la slăbit sau cel puţin la menţinera unei greutăţi ideale pentru organismul tău. Vei avea în acest fel coapse mai bine conturate, o talie mai subţire şi braţe mult mai ferme.

Poate ca nu ştiai acest lucru, însă dansul este ca un antrenament cardio pentru organismul tău. Şi aici ai parte de mişcări rapide, un ritm în general alert şi în acest fel se reduce riscul unei boli cardiovasculare. În acelaşi timp, ajută la menţinerea unei tensiuni arteriale bune.

Fiind vorba de mişcări distractive şi menite să te relaxeze, dacă dansezi elimini stresul acumulat de-a lungul zilei. În timpul dansului vei uita pur şi simplu de problemele de acasă sau de la serviciu şi te vei lăsa purtat de ritmurile muzicii.  Interacţiunea cu partenerii de dans şi mişcările dansului sunt ca un plus de energie în viaţa ta. Chiar dacă la început din cauza oboselii îţi va fi mai greu să te apuci de dansat, vei observa că la finalul unei serii de câteva melodii dansate vei avea mai multă energie decât înainte.

Dacă pe parcurs vei învăţa un dans mai complex, îţi vei pune în funcţiune partea din creier responsabilă cu memoria, pentru a-ţi aduce aminte paşii. Cercetătorii au demonstrat că dansul are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de Alzheimer, împiedicând boala să progreseze la fel de repede ca în cazul persoanelor care nu dansează.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top