Află povestea femeii care poate ieşi din propriul corp

27.04.2015
Află povestea femeii care poate ieşi din propriul corp

Povestea femeii care poate ieşi din propriul corp a uimit pe toată lumea. În urma unui seminar despre experiențe extracorporale, o participantă a uimit spunând că are parte de astfel de experiențe de când era mică.

După un seminar despre experienţele extracorporale, o masterandă a Facultăţii de Psihologie de la Universitatea din Ottawa i-a uimit pe cercetători, admiţând că ar putea să aibă parte de astfel de experienţe, voluntar, în general înainte de a se culca. Mai mult, femeia părea surprinsă că nu toată lumea reuşeşte aşa ceva.

Tânăra ar fi început să aibă aceste experienţe la grădiniţă, când îşi inducea voluntar starea de detaşare de propriul corp pentru că nu voia să doarmă la prânz. Studenta în vârstă de 24 de ani a continuat să intre în această stare pe măsură ce a crescut, presupunând că este ceva obişnuit.

Cercetătorii notează că ar exista o posibilitate ca astfel de fenomene să fie mai frecvente, însă oamenii să le considere obişnuite aşa încât să nu le semnaleze.”Abilitatea ar putea fi prezentă în timpul copilăriei şi pierdută fără exerciţiu constant. Acest lucru ar fi în concordanţă cu un studiu despre sinestezie în care unii cercetători arătau că aceasta ar putea fi mai des întâlnită în rândul tinerilor”, au declarat cercetătorii.

La o scanare RMN, oamenii de ştiinţă au descoperit că în timpul acestor experienţe are loc o ”deactivare puternică a cortexului vizual”. Tânăra ar fi prima persoană care ar reuşi să aibă aceste experienţe intenţionat şi fără o activitate anormală a creierului.