Ce aliment ajuta la scaderea riscului de DEPRESIE

Ultimul update: duminică 6 decembrie 2015 20:15 Data publicării: duminică 6 decembrie 2015 20:15
Autor , în Stil

Consumul regulat de peste duce la scaderea riscului de depresie, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Quingdao.

Oamenii de stiinta chinezi de la Universitatea din Qingdao au trecut in revista un mare numar de studii realizate pe aceasta tema in ultimii cinci ani si au retinut circa 30, considerate cele mai serioase, desfasurate pe 150.000 de adulti. Prelucrarea rezultatelor a aratat ca, la profiluri echivalente, consumul regulat de peste — indeosebi de peste gras — duce la scaderea cu 17% a riscului de depresie, efectul fiind acelasi atat la femei, cat si la barbati, relateaza Agerpres.

Nutritionistii recomanda in acest scop doua portii de peste pe saptamana, din care el putin una sa fie de peste gras, intrucat acesta contine elementul omega 3, care previne dezvoltarea depresiei. Specii precum sardinele, somonul, tonul sau heringul sunt bogate in omega 3, avand un efect protector ce poate fi atribuit actiunii ei asupra serotoninei si dopaminei, neurotransmitatori implicati in depresie.

foto: Hepta

 

 

Loading...
Sursa: Huff.ro
Știri despre:       
Comentarii