Connect with us
scoala-01092015

Stil

Ce ii spui copilului tau in prima zi de scoala

Prima zi de scoala se apropie cu pasi repezi, dar oare copilul tau este suficient de pregatit pentru a fata stresului.

Mai este doar putin pana incepe scoala, iar un parinte responsabil trebuie sa stie cum sa isi pregateasca emotional micutul pentru marele eveniment.

Inceperea unui an scolar nou poate fi un motiv de stres pentru copii. Specialistii in pshihologia copilului sustin ca cei mici trebuie pregatiti inainte de inceperea scolii.

CITESTE SI: COPILUL TAU A RACIT? UITE CAND ESTE CAZUL SA NU-L MAI TRIMITI LA SCOALA!

Daca stii ca ai un copil emotiv, care nu se simte prea confortabil intr-un mediu nou incearca sa ii explici ca acela este locul in care va invata cele mai importante lucruri din viata sa. Sala de clasa va fi locul unde isi va face prieteni noi si unde va acumula cunostiinte care il vor ajuta pe viitor si il vor face sa devina un om mare.

In cazul in care copilul tau este unul energic, expica-i faptul ca in pauze se poate recreea si ca orele sunt facute pentru a dobandi cat mai multe cunostiinte folositoare pe viitor.

Nu uita la final sa ii spui ca daca are vreo intrebare sau nelamurire te poate aborda oricand, ca esti alaturi de el in noua sa experienta. Spune-i ca veti face temele impreuna sau ca macar i le vei corecta seara. Si nu in ultimul rand, spune-i ca indiferent de problemele pe care le intampina la scoala tu esti oricand gata sa ii sari in ajutor.

Sursa foto: irelandsown.ie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top