Connect with us
Ce mesaj le-a transmis Patriarhul Daniel românilor în Duminica Floriilor

Stil

Ce mesaj le-a transmis Patriarhul Daniel românilor în Duminica Floriilor

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj tuturor românilor în Duminica Floriilor. Acesta a ținut un discurs profund în fața zecilor de mii de creștini care s-au strâns astăzi la Catedrala Patriarhală din București.

„În această zi, florile noastre sunt lumini ale rugăciunii, ale smereniei, ale postirii, ale bunătății inimii milostive și daruri ale curăției dobândite prin pocăință, prin sfințirea sufletului, prin înfrânare, spovedanie și împărtășire mai deasă; pe scurt, florile iubirii sfinte și smerite față de Dumnezeu și de oameni”, a afirmat patriarhul, după Sfânta Liturghie.

Adevărata semnificație a Floriilor

„În primul rând, Intrarea Domnului în Ierusalim este o biruință a Sa asupra morții prietenului său Lazăr pe care l-a înviat a patra zi din morți, dar și o prevestire a Învierii de Obște sau a Învierii tuturor oamenilor în Ziua de Apoi.

De asemenea, Intrarea Domnului în Ierusalim este o pregătire pentru o altă biruință, și anume biruința lui Hristos asupra propriei sale morți. Căci el nu fuge de moarte, ci în mod liber, de bună voie, merge spre moarte. Trece prin moarte și o biruiește din interiorul ei prin Înviere. De aceea, Intrarea Domnului în Ierusalim, după profeția proorocului Zaharia, este ‘o intrare a împăratului, drept și biruitor’. (…)

CITEȘTE ȘI: Slujba de Florii de la Vatican – VIDEO COMPLET

CITEȘTE ȘI: Mesaje de Florii – Urări, felicitări și SMS-uri pentru familie, prieteni, soți și părinți

Și, în sfârșit, a treia sau a patra semnificație a acestei sărbători este și pregătirea Mântuitorului Iisus Hristos pentru a intra după Înviere biruitor în Ierusalimul Ceresc, în Împărăția Cerurilor, pentru ca să ne pregătească nouă un loc acolo în Iubirea Preasfintei Treimi”, a mai spus patriarhul, scrie realitatea.net.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top