Ce pasăre sacră eşti în funcţie de ziua în care te-ai născut

29.05.2015
Ce pasăre sacră eşti în funcţie de ziua în care te-ai născut

În vechile culturi maiaşe ziua în care te-ai născut este foarte importantă pentru că ea simbolizează o pasăre sacră definitorie pentru fiecare în parte. Află şi tu care este pasărea ta sacră în funcţie de ziua naşterii:

1. Păunul: 1, 14, 21, 27

Păunul este una dintre cele mai respectate fiinţe din Grecia Antica, fiind considerat simbolul zeitei Hera. Cei născuţi sub semnul păunului sunt persoane atente la detalii, pentru care înfăţişarea este foarte importantă. Ţin la aparenţe şi la bunele maniere, însă sunt câteodată şi persoane vanitoase, care îi judecă pe cei din jur doar după aparenţe.

2. Bufniţa: 2, 12, 18, 25

Bufniţa poate fi considerată atât un mesager al morţii, cât şi un simbol al înţelepciunii. Persoanele reprezentate de ea sunt diplomate şi inteligente, iar la prima vedere pot părea reci şi distante. De fapt, aceştia se gândesc mereu la consecinţele pe care anumite acţiuni le-ar putea avea asupra celor din jur, deoarece nu vor să producă neînţelegeri.

3.Vulturul: 3, 13, 19, 24, 30

Vulturul se regăseşte cel mai adesea în mitologia elenă. Persoanele născute sub semnul vulturului au caractere nobile şi posedă o inteligenţă peste medie. Sunt de asemenea persoane extrem de loiale, care şi-ar da şi viaţa pentru a-şi proteja familia sau persoana iubită.

4. Corbul: 4, 8, 20, 26, 31

Corbul este prezent atât în mitologia europeană, cât şi în cea greceasca sau in triburile de maiaşi, acolo unde corbul este privit drept spiritul înţelepciunii. Corbii au un singur partener de-a lungul vieţii, fiind extrem de teritoriali. Aceste trăsături le putem regăsi şi la persoanele născute în zilele respective. Sunt oameni atenţi la nevoile celor din jur, însă care se îndrăgostesc o singură dată în viaţă.

5. Phoenixul: 5, 9, 17, 28

Legenda păsării care renaşte din propria cenuşă este prezentă în toate culturile lumii, fiind considerată un simbol al renaşterii. Cei care sunt născuţi sub semnul phoenix-ului sunt persoane foarte puternice, pe care nimic nu îi doboară. Sunt extrem de siguri pe forţele proprii şi atunci când îşi pun în minte ceva nu se lasă până când nu obţin ceea ce-şi doresc.

6. Cocoşul negru: 6, 11, 16, 22, 29

De cele mai multe ori, cocoşul negru este asociat cu magia, aşadar persoanele născute sub acest semn pot avea înclinaţii spre misterele de neexplicat ale lumii. Sunt persoane mândre, iar atunci când ai greşit în faţa lor este foarte greu să te mai ierte. Nu vor da niciodată viaţa de familie pe carieră, pentru că preţuiesc prea mult familia şi persoanele iubite.

7. Porumbelul: 7, 10, 15, 23.
Atunci când ne gândim la un porumbel, ne gândim automat la pace şi iubire. Sunt persoane plăcute, care se îndrăgostesc foarte uşor şi chiar de persoane nepotrivite, aşa că ajung să sufere din această cauză. Chiar şi aşa, suferinţele în dragoste îi fac să fie din ce în ce mai puternici.