Connect with us
organismul-26082015

Stil

Cifre incredibile despre organismul tau

Cu totii stim ca inima se gaseste in partea stanga a toracelui, dar din cate celule este compus organismul uman? Asemenea detalii se exprima in cifre, unele dintre ele fiind cu adevarat incredibile.

Te-ai gandit vreodata cati neuroni ajuta la stabilirea unei conexiuni, cum ar fi cititul acestui articol? Se pot spune multe despre organismul uman cu ajutorul cifrelor.

Rapunsul la prima intrebare este mii de miliarde de celule, de 200 de tipuri diferite. Cam atat inmagazinezi in interiorul organismului tau. 10% dintre ele se considera a fi ,,nemuritoare”. Celelalte sunt inlocuite in permanenta de celule noi .

Marimea unei celule e de doar 0,07 mm, iar daca le-am insira una dupa alta, am obtine un lant cu lungimea de 15.000 km.

CITESTE SI: ALIMENTELE CARE ITI DISTRUG ORGANISMUL IN DOAR 9 ZILE

Un om are in medie aproximativ 5.000.000 de fire de par pe toata suprafata pielii. Zona cea mai densa este, fireste, pielea capului, care gazduieste circa 100.000 de fire de par. Un fir de par are o durata de viata intre patru si opt ani. Zilnic iti cad din cap intre 50 si 90 de fire de par, cele imbatranite fiind inlocuite cu altele noi.

In fiecare minut din viata noastra, respiram in medie 8 litri de aer. In stare de calm, respiram de circa 16 ori pe minut.

Atunci cand stranutam, viteza salivei noastre iese din cavitatea bucala cu 250 km pe ora. Iar in medie, un om secreta circa 1 litru de saliva zilnic.

Sursa foto: femenino.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top