Connect with us
Cum folosesti iaurtul pentru cresterea parului

Știri

Cum folosesti iaurtul pentru cresterea parului

Este important sa ai grija de sanatatea parului tau. Insa, este un lucru diferit sa il ajuti sa creasca. Poti folosi iaurt pentru a-l ajuta sa creasca mai repede. In plus, este un aliment natural care va avea grija de sanatatea podoabei tale capilare. Afla cum poti folosi iaurtul pentru parul tau.

Beneficiile iaurtului

Iaurtul este bogat in vitamine si acizi grasi. Toate acestea sunt esentiale pentru cresterea parului. Iaurtul aduce numaroase beneficii parului. Te ajuta sa scapi de matreata, iti hidrateaza parul pentru o perioada indelungata. De asemenea, opreste caderea parului pentru ca asigura sanatatea scalpului, regleaza secretia de sebum, regleaza nivelul pH-ului scalpului si, nu in ultimul rand, ajuta parul sa creasca. Poti folosi iaurtul in masti de par.

Masti cu iaurt pentru cresterea parului

Masca de par cu iaurt si ou. Ai nevoie de un ou si doua linguri de iaurt. Sparge oul intr-un bol si bate-l pana albusul si galbenusul se amesteca. Apoi adauga iaurtul si amesteca-le pana se formeaza o pasta. Aplica masca de la radacina spre varf. Dupa 20-30 de minute poti indeparta masca, spalandu-te cu apa si sampon. Poti folosi masca de doua ori pe saptamana.

Masca de par cu iaurt si banana. Ai nevoie de o jumatate de banana, o lingura de iaurt, 3 linguri de miere si o lingura de suc de lamaie. Amesteca ingredientele pana se formeaza o pasta. Aplica masca de la radacina spre varfuri si asigura-te ca ai acoperit tot parul. Dupa 25-30 de minute te poti spala pe cap cu sampon pentru a indeparta masca. Poti aplica masca de doua ori pe saptamana.

Masca de par cu iaurt si ulei de masline. Ai nevoie de o lingura de ulei de masline, un pahar de iaurt, o lingura de suc de lamaie, 2 pahare de apa. Amesteca uleiul de masline cu iaurtul. Intr-un vas separat vei amesteca sucul de lamaie cu apa. Inainte de toate, spala-ti parul cu sampon, apoi asigura-te ca ai stors apa din par. Aplica pe paul umed iaurtul si uleiul de masline pe care le-ai amestecat inainte si lasa masca timp de 20 de minute pe par. Dupa aceea clateste-te cu apa calduta. Apoi clateste-ti parul cu apa si sucul de lamaie pe care le-ai amestecat inainte. Masca poate fi aplicata de doua ori pe saptamana.

Masca de par cu iaurt si miere. Ai nevoie de o jumatate de pahar de iaurt, o lingura de miere si o lingura de otet de mere. Amesteca ingredientele pana vei obtine o pasta. Vei aplica masca de la radacina spre varfuri. Lasa masca timp de 30 de minute sa actioneze, dupa care te poti clati cu apa si sampon. Poti aplica masca de doua ori pe saptamana.

Citește și: 8 alimente benefice pentru păr, nelipsite din bucătărie

Articole pe aceeasi tema:

Trucuri pentru a avea un par frumos dimineata

Crezi ca este imposibil sa ai dimineata un par perfect? Se pare ca te poti folosi de unele trucuri pentru a avea un par frumos cand te trezesti. Le poti folosi si tu. Cele care le-au incercat sustin ca au functionat in cazul lor. Insa depinde, bineinteles, de fiecare persoana, de tipul parului si de cat de corect sunt aplicate.

Cum poti avea un par frumos dimineata

Impleteste-ti parul inainte de a merge la culcare. Nu se va mai incurca si nu va avea un aspect neingrijit. Insa ai grija sa nu fie prea stransa. De asemenea, ai grija sa nu iti impletesti parul daca este ud.

Aplica pe par cateva picaturi de ulei de cocos. Poti folosi putin ulei de cocos in zona scalpului. Iti va face parul stralucitor.

Alege fete de perna din matase. Se pare ca persoanele care folosesc fete de perna din matase nu mai au probleme cu varfurile despicate. De asemenea, nu le mai cade parul si nici nu se mai rupe.

Aplica pe par gel de aloe vera inainte de a merge la culcare. Amesteca putin gel de aloe vera cu apa minerala. Pune totul intr-o sticla cu pulverizator. Inainte de culcare poti aplica pe par gelul de aloe vera cu ajutorul pulverizatorului. Podoaba ta capilara va fi hidratata si va arata bine dimineata.

Poti aplica putina lotiune de corp. Contine substante care iti hranesc parul. Aplica putina lotiune de corp pe par, apoi il vei pieptana.

Fa-ti un coc. Daca ai parul lung, atunci in loc sa il impetesti ai putea sa iti faci un coc. Insa ai grija sa nu fie prea strans. De dimineata parul tau va avea un aspect ingrijit.

Foloseste accesorii din platic pentru par. Platicul este cea mai buna optiune daca vei folosi accesorii de par in timpul noptii. Cele din metal iti pot rupe parul.

Ce sa faci dimineata ca sa ai o piele frumoasa

Pentru a avea o piele frumoasa trebuie sa respecti cateva reguli simple. Iata ce fac in fiecare dimineata oamenii care au un ten frumos, curat si straluciror.

Citește și: Mai bun ca botoxul! Cum scapi de ridurile dintre sprâncene gratis, acasă

Reguli pentru o piele frumoasa

Folosesc produse blande cu tenul. Dermatologii recomanda produse blande cu tenul. Acestea au rolul de a curata uleiurile acumulate pe piele in timpul noptii. De asemenea, dimineata vor fi indepartate produsele aplicate noaptea, inainte de culcare. Incepeti ziua cu o piele curata.

Antioxidanti pentru a nu lasa poluarea sau ultravioletele sa distruga celulele. Printre antioxidantii din produsele pentru ingrijirea pielii se numara vitamina C, vitamina E, acidul ferulic. Ele contin si ceai verde, resveratrol si boabe de cafea.

Nu uita cremele de protectie solara. Asteapta cateva minute pentru a lasa antioxidantii sa intre in piele, apoi aplica si crema de protectie solara. Astfel, pielea ta nu va avea de suferit in urma expunerii la soare.

Pielea de pe gat, piept si maini are nevoie de aceeasi atentie. Adesea, oamenii uita sa aplice si in aceste zone creme pentru a-i proteja de razele ultraviolete. Daca nu ai grija, pot sa apara semne ale imbatranirii premature.

Cosurile vor fi tratate, nu stoarse. Daca vei stoarce sau vei rupe un cos, pielea se va inflama. In schimb, poti pune gheata pe zona afectata pentru a reduce inflamatia. In plus, poti apela la un tratament pentru acnee.

Mic dejun colorat. O dieta care include multe fructe si legume colorate va avea efecte benefice asupra pielii. Poti adauga fructe de padure in cereale, iaurt sau smoothie pentru ca acestea contin antioxidanti ce vor da pielii un aspect stralucitor. Evita alcoolul, mancarea procesata si zaharul.

Hidratarea este extrem de importanta. Daca nu bei suficienta apa, pielea ta va parea uscata, iar tu vei arata obosita.

Pentru a avea o piele frumoasa nu trebuie decat sa respecti acele reguli de mai sus. Sunt simple si usor de aplicat.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top