Connect with us

Stil

Cine este Sfantul Ioan Scararu, sarbatorit azi de credinciosi

Sfantul Ioan Scararu, mai putin promovat printre crestini, este unul din cei mai importanti sfinti care este sarbatorit chiar astazi, in prima zi din Saptamana Patimilor dar si in duminica a patra din Postul Mare.

Sfantul Ioan Scararu s-a nascut in secolul VI in Siria, la o data incerta (intre 570 si 580) si a murit pe 30 martie 649. Acest sfant de origine orientala este recunoscut si de crestin-ortodocsi pentru lucrarea sa numita „Scara”, inclusa in seria „Filocalia”, noteaza crestinortodox.ro.

CITESTE SI: VREMEA DE PASTE SI DE FLORII VA FI FRIGUROASA

Inca de la 16 ani, Sfantul Ioan Scararu a ales calea calugariei si a celibatului. Nu se stie cum a ajuns sa studieze religia, insa acest Sfant a avut parte de o sustinere financiara puternica din familie, invatand la cele mai renumite scoli ale vremii.

In anul 1639, cu 10 ani inainte de moartea sa, a fost chemat in Manastirea din Muntele Sinai pentru a fi numit staret, insa Ioan Scararu a primit cu greu aceasta propunere. Sfantul Ioan Scararu a fost ucenicul Cuviosului Martirie, iar dupa moartea lui Martirie acesta s-a retras in pestera, unde s-a refugiat in rugaciune, ducand mai departe stilul de viata monahala.

Viata duhovniceasca este prezentata de Ioan Scararu in lucrarea numita „Scara”, care este formata din 30 de trepte. Lucrarea exista si in limba romana, fiind tradusa de Dumitru Staniloae.

Continue Reading
You may also like...

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top