Cum sa faci o cafea cu adevarat buna

21.02.2016
Cum sa faci o cafea cu adevarat buna

Cafeaua este bautura cu care foarte multi dintre noi isi incep ziua. Daca vrei sa prepari o cafea cu adevarat buna, noi iti oferim cateva sfaturi pentru a face acest lucru.

In primul rand, cand vorbim despre o cafea buna, ne referim la cea boabe, nemacinata. Boabele de cafea isi pastreaza cel mai bine aroma atunci cand sunt nemacinate, iar aceasta se diminueaza rapid dupa ce a fost rasnita.

Desi poate parea enervant sa stai sa rasnesti singur/a cafeaua, fa acest gest pentru o savoare deosebita.

Ghicitul in cafea. LISTA INTERPRETARILOR

O cafea cu adevarat buna este cea facuta la ibric, iar in acest caz, ibricele de cupru sunt cele mai indicate. Este de preferat sa folosesti apa imbuteliata in locul celei de la robinet, intrucat cea din urma contine clor si poate altera gustul.

Proportia optima de cafea ar trebui sa fie de doua linguri la 170 ml de apa, dar daca iti place cafeaua mai tare, mai poti sa adaugi o lingura.

Pune-o in apa atunci cand aceasta s-a incalzit putin si nu la inceput. Cafeaua nu trebuie sa fiarba prea mult timp.

In momentul in care cafeaua a dat in fiert, toarn-o in ceasca cu tot cu zat. Asteapta pana cand se aseaza. Daca doresti o aroma desavarsita si nu vrei zahar, alege vanilia, rom, scortisoara sau un condiment african care se gaseste la orice magazin de la noi – cardamom. Aceste arome iti vor desavarsi bautura de dimineata!