Connect with us

Stil

Cum să-ți desfunzi nasul fără să folosești picături

Fie din cauza unei răceli sau a alergiilor, multe persoane se confruntă cu problema unui nas înfundat. Cei mai mulți apelează la ajutorul picăturilor, însă medicii nu recomandă o utilizare îndelungă a acestora. Din fericire, există metode mult mai simple ca să-ți desfunzi nasul, fără să folosești picături sau alte medicamente.

Nasul se înfundă când sistemul limfatic se umple de fluide, iar membrana mucoasă din el se umflă. Pentru a scăpa de microbi, acesta începe să producă mai mult mucus. Deși neplăcut, acest lucru este foarte necesar pentru organism.

Sinusurile se pot inflama și ele din cauza acumulării de lichide, provocând înfundarea nasului și acele dureri de cap specifice, precum și senzația de presiune la nivelul feței.

Citește și: Ciocolata te poate vindeca de raceala! Uite cum este posibil

Mucusul din căile nazale este foarte util și nu trebuie eliminat tot. iată câteva metode rapide prin care își poți desfunda nasul, fără să afectezi membranele mucoase. Astfel, vei putea respira ușor și în timp ce corpul de vindecă.

#1. Presiune pe anumite puncte de frunte

Prin aplicarea presiunii pe anumite puncte de pe frunte poți muta fluidul care se acumulează și provoacă inflamația. Pentru a scăpa rapid de nasul înfundat, presează vârful limbii de cerul gurii, aproape de dinți, în timp ce apeși cu degetul între sprâncene. Menține presiunea preț de 20 de secunde și vei simți cum sinusurile se eliberează. Fluidul începe să se „relaxeze” și să se mute spre spatele gâtului.

Citește și: Cu un simplu tratament naturist scapi de tuse rapid

Dacă această metodă nu funcționează, alternează între presiunea dintre sprâncene și cea aplicată în cerului gurii. Astfel, osul care leagă căile nazale de gură se mișcă înainte și înapoi, iar congestia se diminuează.

#2. Presiune de-a lungul sprâncenelor

Dacă îți simți nasul înfundat în partea de sus și simți presiune în spatele ochilor, trebuie să masezi de-a lungul sprâncenelor, prinzându-le între degetul mare și cel arătător.

Pornește din centru înspre tâmple și ține capul aplecat, sprijinindu-te în coate pe o masă. Presează în centru, iar când simți că se mută fluidul, începe să îl împingi înspre tâmple.r. Oprește-te la mijlocul sprâncenelor, aplică presiune, apoi mută-te spre capătul lor. Aplică presiune și folosește mișcări circulare, pentru a dispersa fluidul.

#3. Masaj

Masajul te poate scăpa de simptomele neplăcute ale inflamării sinusurilor. Presează cu fermitate de-a lungul claviculelor, pentru a drena sistemul limfatic. Dacă masezi corect zone, vei începe să simți nevoia de a-ți curăța gâtul iar urechile ți se vor desfunda.

Citește și: 10 utilizări surprinzătoare ale balsamului de buze

O altă tehnică presupune despărțirea degetelor într-un V, plasarea lor sub urechi și pomparea zonei. Astfel, se pune în acțiune sistemul limfatic iar fluidul va începe să se miște.

Aceste proceduri te pot ajuta să scapi de nasul înfundat într-un mod rapid, fără să fii nevoie să apelezi la picături sau alte medicamente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top