Connect with us

Stil

Cum spalam corect asternuturile

Spalarea asternuturilor este un subiect delicat. Cand vorbim de asternuturi, ne referim la cearsafuri, pilote, fete de perna, fete de plapuma sau pilota, paturi, chiar si pernele in sine.

Nimic nu e mai placut decat mirosul de proaspat, curat si parfumat pe asternuturile tale. Trebuie sa tii cont de aceste sfaturi pentru a avea asternuturi curate si pentru a evita expunerea la unele probleme de sanatate ca iritatii ale pielii sau chiar boli respiratorii.

Asternuturile trebuie spalate dupa o folosire de 10, maxim 14 zile. Ideal este sa le spalam o data pe saptamana.

Se spala intotdeauna la 60-90 de grade, daca le punem la o temperatura mai mica, spalarea este ineficienta. La fel de ineficienta este si supraincarcarea masinii de spalat pentru ca daca sunt prea multe rufe nu se spala bine. Daca de obicei masina de spalat are capacitate de 7 sau 8 kg e bine sa o incarci cu maxim 6 kg pentru o spalare corespunzatoare. Asternuturile albe din bumbac se pot spala la 90 de grade.

Nu se combina asternuturile colorate cu cele albe si nici cele din materiale diferite. Asternuturile trebuie scuturate bine de praf inainte de a fi puse in masina de spalat.

CITESTE SI: Toata lumea are aceste probleme cu fermoarul. Iata cum sa le rezolvi in cateva secunde!

Este recomandat sa calci asternuturile dupa ce le-ai spalat. Desi e o corvoada pentru majoritatea dintre noi, e bine sa calcam cearsafurile macar la fiecare doua spalari. Acest procedeu intretine fibra materialului, distruge germenii si ofera o protectie mai mare impotriva murdariei.

Va recomandam sa va indreptati catre asternuturi din bumbac pentru ca e un material superior sinteticului, rezista la temperaturi mari de spalare. Cele din materiale sintetice favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, daca mai sunt si culori intense exista riscul de a se decolora la spalat, sau daca le speli la temperaturi mari se pot deteriora.

Pernele ar trebui sa fie cu spuma si nu cu puf, iar saltele trebuie sa fie curatate lunar cu solutii speciale. Viata saltelei poate fi prelungita daca o protejezi cu o husa speciala sau pur si simplu cu un cearsaf cu elastic, diferit de cel pe care dormi.

Asadar, in dulapul vostru trebuie sa existe minim 2 seturi de asternuturi, pentru a le putea schimba cat mai des.

 

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top