Connect with us

Stil

De ce trebuie sa ii ceri sefului tau un program mai flexibil

Nu-i asa ca ti-ar placea sa lucrezi de oriunde, in intervale de timp alese de tine? Ei bine, ar trebui sa discuti despre asta cu seful tau cat mai curand!

Datorita unei usoare schimbari in cultura corporatista de a lungul utimilor ani, acesta nu mai pare un vis atat de indepartat. Marile capete ale celor mai de succes companii din lume au ajuns la concluzia ca salariatii sunt mult mai productivi daca au oportunitatea de a-si alege singuri locatia si programul de munca.

Pe langa toate beneficiile pe care le implica un program flexibil, o echipa de cercetatori din Statele Unite a descoperit ca angajatii care se bucura de aceasta oportunitate sunt mult mai sanatosi. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minnesota au analizat o echipa de angajati a unei companii celebre pe o perioada de 12 luni. Acestia au impartii oamenii in doua grupuri, oferindu-le unora oportunitatea de a participa la un program pilot care oferea un orar flexibil si orientare asupra eficientei la locul de munca, lasand la o parte orele petrecute la birou. Aceasta grupa a primit suport din partea managementului si numeroase incurajari pe parcursul experimentului. Cealalta grupa a lucrat la birou, cu un program normal de corporatie, fiind atent supravegheata si incurajata sa petreaca cat mai mult timp in sediu.

Rezultatele acestui experiment au fost foarte clare. Angajatii care au detinut mai mult control asupra programului de munca au avut rezultate exceptionale, mult mai bune ca in trecut. Ei au avut un grad de satisfactie mult mai mare, respect de sine crescut si o sanatate de invidiat. Pe parcursul intregului an acestia nu au avut probleme grave de sanatate si s-au simtit mult mai putin stresati.

Pe de alta parte, cealalta grupa nu a avut performante la fel de ridicate. Acesti angajati au raportat diverse probleme de sanatate, au avut simptome de depresie si au clacat de foarte multe ori in timpul perioadelor de presiune, nestiind sa managerieze problemele care apareau la orizont.
Asadar, se pare ca un program de lucru flexibil va stimula mult mai bine angajatii, iar productivitatea va fi in crestere!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top