Connect with us

Stil

Iată ce job trebuie să ai pentru o memorie mai bună

Persoanele cu slujbe ce necesită eforturi mentale ar putea avea o memorie mai bună la bătrânețe, sugerează un studiu recent.

Un studiu realizat pe aproape 1.000 de scoțieni de peste 70 de ani a descoperit că cei care au avut slujbe complexe au obținut scoruri mai bune în cadrul testelor de memorie și de gândire.

Analiza a arătat că cei a căror slujbe necesitau abilități complexe pentru a interacționa cu date și oameni, cum este managementul și profesoratul, au avut scoruri mai bune în cadrul testelor de memorie și de gândire decât cei care au avut slujbe mai puțin intense din punct de vedere mental, cum sunt muncitorii din fabrici sau legătorii de cărți.

O teorie este că un mediu mai stimulant ajută la acumularea unor „rezerve cognitive” care ajută creierul să reziste declinului corelat avansării în vârstă.

Cu toate că studiul nu a analizat și motivele biologice ale efectului protector al anumitor slujbe, posibilele explicații includ faptul că modificările structurale din creier se „traduc” în mai puține leziuni acumulate în timp. Echipa de la Universitatea Heriot-Watt, din Edinburgh, plănuiește, acum, să investigheze mai mult cum stilul de viață și slujba interacționează pentru a influența pierderile de memorie.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top