Connect with us
Învățăturile părintelui Nicolae Tănase

Stil

Învățăturile părintelui Nicolae Tănase: „Lăcomia de muncă este păcatul mai mare decât lenea”

Părintele Nicolae Tănase este preot într-un sat din România, Valea Plopului, dar deservește de asemenea și un sat din apropiere, Valea Screzii. Părintele este căsătorit și are 6 copii.

În anul 1990, Părintele Nicolae a început lupta sa împotriva avorturilor prin predicare. Unele tinere renunță să avorteze, dar nu-și pot permite un copil din motive social-economice.

Pentru aceasta, Părintele Nicolae înființeză în anul 1994, asociația PRO VITA : PENTRU VIAȚĂ. Asociația îi primește în grija ei pe acești copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primește de asemenea și copii orfani sau copii ai străzii.

Lăcomia la muncă este un păcat mai mare decât lenea

Dincolo de gesturile sale pentru copiii abandonați sau orfani, părintele îi învață pe oameni să nu mai păcătuiască.

„Mare păcat lenea! Dar există un păcat, tot în acest sens, mai mare decât lenea. Se numeşte lăcomia la muncă. Pe cât de păcătos este cel ce nu lucreză, pe mai mult păcătos este cel ce lucreză fără dreaptă socoteală, care-şi distruge sănătatea lucrând, care a făcut din muncă un dumnezeu, precum leneşul a făcut din nelucrare un dumnezeu.

Şi lucrul acesta se poate observa mai bine decât pentru cei ce nu lucreză. Cei care păcătuiesc cu lăcomia de muncă sunt mult mai păcătoşi (idolatri) decât leneşii. Iadul va fi mult mai plin de oameni fără socoteală în muncă decât de leneşi.”, a spus părintele Tănase pentru www.ganduridinierusalim.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top