Categorii Stil

Lucruri pe care nu le ştiai despre înălţimea ta

Înăltimea ideală este greu de definit, iar specialiştii în domeniul medical susţin că sănătatea ne este influenţată de aceasta. Iată o serie de lucruri pe care nu le ştiai despre înălţimea ta dar şi a celor din jur.

De-a lungul zilei, înălţimea variază. Daca nu ştiai, ai o înăltime mai mare atunci când te trezesti dimineaţa, decât seara, când te duci la culcare, deoarece discurile coloanei se comprimă din cauza poziţiei verticale adoptate în cursul zilei.

Cel mai repede creştem în înălţime în primul an de viaţă, rata de creştere în primele 12 luni de viaţă este foarte mare, astfel încât la varsta de 1 an suntem deja cu aproximativ 25cm mai mari. Apoi, până în adolescenţă, rata de creştere se menţine stabilă, în cazul femeilor se opreşte la 2-3 ani după prima menstruaţie, în timp ce bărbaţii pot creşte în înălţime şi până la vârsta de 20 ani.

Persoanele mai înalte prezintă un risc mai mare de cancer, în timp ce cele mai scurte prezintă un risc mai mare de boli de inimă. Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la University of Oxford, femeile mai înalte prezintă un risc mai mare de cancer, o posibilă explicaţie fiind legată de nivelurile hormonilor de creştere.

Vârsta de la care începem să scădem în înălţime este de 40 ani. În mod sigur ai observat că, pe măsură ce anii trec peste noi, începem să ne micşorăm. Mai precis, înălţimea pe care am avut-o până la 40 ani începe să scadă cu aproximativ 1 cm la fiecare 10 ani.

Cauza o reprezintă discurile coloanei încep să piardă apă şi se tasează, aspect agravat şi de osteoporoză la o vârstă mai înaintată. Ce putem face este să menţinem o postură corectă şi să facem exercitii fizice în mod regulat.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T19:28:15+02:00 19:28

Share
Scris de
Huff

Acest site foloseste cookies.

Read More