Connect with us

Stil

Lucruri pe care nu le ştiai despre înălţimea ta

Înăltimea ideală este greu de definit, iar specialiştii în domeniul medical susţin că sănătatea ne este influenţată de aceasta. Iată o serie de lucruri pe care nu le ştiai despre înălţimea ta dar şi a celor din jur.

De-a lungul zilei, înălţimea variază. Daca nu ştiai, ai o înăltime mai mare atunci când te trezesti dimineaţa, decât seara, când te duci la culcare, deoarece discurile coloanei se comprimă din cauza poziţiei verticale adoptate în cursul zilei.

Cel mai repede creştem în înălţime în primul an de viaţă, rata de creştere în primele 12 luni de viaţă este foarte mare, astfel încât la varsta de 1 an suntem deja cu aproximativ 25cm mai mari. Apoi, până în adolescenţă, rata de creştere se menţine stabilă, în cazul femeilor se opreşte la 2-3 ani după prima menstruaţie, în timp ce bărbaţii pot creşte în înălţime şi până la vârsta de 20 ani.

Persoanele mai înalte prezintă un risc mai mare de cancer, în timp ce cele mai scurte prezintă un risc mai mare de boli de inimă. Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la University of Oxford, femeile mai înalte prezintă un risc mai mare de cancer, o posibilă explicaţie fiind legată de nivelurile hormonilor de creştere.

Vârsta de la care începem să scădem în înălţime este de 40 ani. În mod sigur ai observat că, pe măsură ce anii trec peste noi, începem să ne micşorăm. Mai precis, înălţimea pe care am avut-o până la 40 ani începe să scadă cu aproximativ 1 cm la fiecare 10 ani.

Cauza o reprezintă discurile coloanei încep să piardă apă şi se tasează, aspect agravat şi de osteoporoză la o vârstă mai înaintată. Ce putem face este să menţinem o postură corectă şi să facem exercitii fizice în mod regulat.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Stil

To Top