Connect with us

Stil

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre un sterilizator pentru biberoane

Atunci cand in viata ta apare un bebelus, sterilizatorul pentru biberoane devine un accesoriu indispensabil in casa ta.

Motivul este unul simplu: cei mici au un sistem imunitar insuficient dezvoltat in primele luni de viata si este vital ca acestia sa intre in contact cu obiecte sterilizate, pentru ca sanatatea lui sa nu fie periclitata de agentii patogeni. Dar pe piata romaneasca si nu numai exista o multime de optiuni atunci cand vine vorba de achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane. Sterilizator pentru biberoane electric cu aburi sau unul pentru microunde cu aburi? Sterilizator simplu sau cu functii multiple? Sunt intrebari pe care proaspetele mamici si le pun de fiecare data atunci cand trebuie sa cumpere un sterilizator pentru biberoane.

  • Sterilizatorul electric cu aburi

Incalzeste apa la temperaturi foarte mari, astfel ca se produc aburii necesari pentru distrugerea microorganismelor din tetine si biberoane. Este foarte usor de folosit si, potrivit ultimelor statistici, este si cel mai vandut model de sterilizator pentru biberoane.

  • Sterilizatorul pentru microunde cu aburi

Reprezinta varianta cea mai ieftina pentru parinti. Functioneaza asemenea unui sterilizator electric, doar ca nu se conecteaza la prize, ci este incalzit in cuptorul cu microunde. Cel din urma se regaseste in aproape fiecare bucatarie din Romania. Sterilizatorul se introduce, dupa adaugarea apei, in cuptorul cu microunde si se lasa acolo timp de 12 minute. Aproape la fel ca sterilizatorul cu aburi pentru biberoane, dar ceva mai ieftin. Timpul de sterilizare este insa mai mare si racirea biberoanelor se face, de asemenea, tot intr-un timp mai lung. In plus, se dovedeste a fi o achizitie buna doar daca exista spatiu pentru el in cuptorul cu microunde.

  • Sterilizatoare multifunctionale

Desi sunt cele mai scumpe, sterilizatoarele multifunctionale pentru biberoane au mai multe functii: usuca biberoanele, pot fi folosite si pentru stoarcerea fructelor si deci au o perioada de folosire mai lunga decat restul sterilizatoarelor pentru biberoane.

Pe langa varietatea de pe piata a sterilizatoarelor, proaspetii parinti trebuie sa mai aiba in vedere si alte lucruri dupa ce s-au hotarat asupra modelului si brandului pe care il vor cumpara. Trebuie sa se asigure ca sterlizatorul pentru biberoane permite introducerea mai multor dimensiuni pentru biberoane si tetine (marimea acestora se schimba pe masura ce bebelusul inainteaza in varsta si se schimba necesitatile nutritionale ale lui), sa verifice ca materialul din care este fabricat sterilizatorul nu contine BPA, ca acesta consuma putin curent electric (sterilizarea biberoanelor se face des, mai ales in primele luni de viata ale celui mic) si ca achizitia vine insotita de o garantie.

La Noriel, poti descoperi o varietate de sterilizatoare pentru biberoane, la cele mai accesibile preturi. Pentru ca sanatatea lui bebe este primordiala!

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top