Connect with us

Stil

Manânci SEMINȚE? Uite cum te afectează acest obicei

Semințele prăjite și date prin sare sunt o adevărată ispită pentru oricine. Fie că lenevim la un film, ori stăm de vorbă cu cei apropiați, o pungă cu semințe delicioase este mereu de nelipsit din peisaj.

Nici nu este de mirare că doar în țara noastră se consumă anual în jur de 13.000 de tone de semințe de diferite feluri, clasându-ne în topul țărilor ce au această pasiune față de „bomboanele agricole”.

Specialiștii în nutriție spun că semințele sărate, alături de alte alimente bogate în sodiu, sunt responsabile de creșterea cazurilor de hipertensiune din ultima vreme, iar tot mai multe cazuri apar în rândul tinerilor.

Dacă în mod normal un om ar trebui să consume 5-6 grame de sare pe zi (cantitate maximă), românii ajung la un indice și de 15 ori mai mare, declanșând numeroase boli. Astfel, printre cele mai grave afecțiuni cauzate de consumul de sare se află hipertensiunea, precum și alte boli cauzate de aceasta, cum sunt infarctul, accidentele vasculare sau cancerul renal.

Mai mult, specialiștii ne avertizează că cel mai mult suferă din cauza excesului de sare rinichii, în timp ce uleiurile din semințe dezvoltă la temperaturi crescute compuși cancerigeni, așa că ar trebuie să ținem cont de asta data viitoare când vrem să ronțăim ceva.

Pe lângă faptul că aceste uleiuri sunt toxice pentru ficat, ele pot crește riscul dezvoltării cancerului de colon, o boală foarte gravă și greu de tratat.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Stil

To Top