Află de ce e bine să dormi dezbrăcat

03.06.2015
Află de ce e bine să dormi dezbrăcat

Este benefic pentru sănătatea ta să dormi dezbrăcat spun multe cercetări de specialitate din domeniu. Chiar dacă la început te vei simţi inconfortabil, încearcă să renunţi încetul cu încetul la câte o piesă din lenjeria ta de somn. Nu îţi va fi uşor să renunţi la pijamale, dar pe parcurs vei observa de unul singur beneficiile dormitului dezbrăcat.

Dacă dormi dezbrăcat îţi poate creşte încrederea în propria persoana. Dacă îmbunătăţeşte starea psihică şi te face să îţi schimbi părerea despre propriul corp, dormitul dezbrăcat îţi măreşte încrederea pe care o ai în tine.

Femeile care nu poartă pantaloni sau chiloţi în timpul somnului sunt mai puţin predispuse apariţiei infecţiilor genitale precum candida. Motivul este simplu: lăsată descoperită, pielea poate să respire şi să se menţină curată.

Un mediu cald şi neaerisit poate duce la înmulţirea necontrolată a bacteriilor rele din flora vaginală a oricărei femei. Aşadar renunţă la chiloţi şi la orice pantalon pe timpul nopţii pentru ca pielea ta să poată respira.

Poate ti se pare ireal, dar dacă dormi dezbrăcat chiar ai putea slăbi. Cercetătorii au observat că cei care au un somn mai liniştit şi se odihnesc mai bine în timpul nopţii, adică cei care dorm dezbrăcaţi, au un nivel mai scăzut al unui hormon numit cortisol, responsabil cu stresul şi cu pofta excesivă de mâncare.

Articolul continua dupa publicitate

Sexul este mai bun. Cum ar fi daca te-ai trezi în fiecare zi alături de omul pe care îl iubeşti şi să fiţi amândoi dezbrăcaţi în pat? Este o senzaţie minunată să te trezeşti şi sa fii în contact direct cu pielea partenerului. Mai mult, acest contact direct cu pielea creşte producţia de oxitocină, hormonul ataşamentului. Astfel, relaţiile sexuale se vor îmbunătăţi şi vă veţi putea bucura de o viaţă sexuală foarte activă.

Știri despre: