Connect with us
numele-21092015

Stil

Numele lor puteau sta langa Jobs si Zuckerberg, dar au ales gresit

Cu totii stim ca in istorie raman doar numele celor curajosi, chiar daca au mai fost si altii care au pus umarul la succesele mondiale.

Numele lor au fost uitate si nimeni nu isi va aminti vreodata de ei, nu pentru ca nu ar fi meritat sau pentru ca nu au depus suficient de mult efort si devotament in munca lor, ci perntru ca pur si simplu nu au fost suficient de inspirati incat sa ia decizia corecta.

Iata care au fost ghinionistii istoriei!

1. Ronald Wayne

Este cel care a lucrat cot la cot cu Steve Jobs pentru a fonda famimoasa companie. Ronald Wayne este cel care a desenat primul logo al companiei Apple, cel care a redactat acordul original de parteneriat intre el si Jobs, si cel care a scris manualul de utilizare pentru primul calculator Apple 1.

CITESTE SI: TOP 5 ARTISTI ALE CAROR CREATII AU DEVENIT CUNOSCUTE LA NIVEL MONDIAL, DAR EI NU

Cu toate acestea s-a considerat ca actiunile sale erau de 10%. La varsta de 40 de ani, Wayne s-a temut ca bunurile sale ar fi putut sa fie confiscate de creditori. Si pentru ca nu avea suficienta incredere in viziunea lui Jobs care avea pe atunci doar 21 de ani, Wayne si-a vandut actiunile pentru suma de 800 de dolari. In prezent aceste actiuni ar valora 75 de miliarde de dolari.

2. Joe Green

In anul 2003 Joe Green a fost cel care l-a ajutat pe Mark Zuckerberg sa creeze Facemask, un site care le permitea utilizatorilor sa compare imaginile studentilor de la Harvard din punct de vedere al atractivitatii.

Atunci cand conducerea Universitatii Harvard i-a somat pe cei doi sa se opreasca pentru ca vor fi exmatriculati, tatal lui Green l-a sfatuit pe acesta sa nu mai lucreze cu Mark Zuckerberg. Asadar, atunci cand Mark i-a cerut lui Green sa lucreze impreuna la proiectul Facebook, acesta din urma l-a refuzat. Daca ar fi acceptat oferta, astazi Joe Green ar fri avut in cont miliarde de dolari.

3. Toby Rowland

Toby este cel care a infiintat King.com impreuna cu Melvyn Morris si Riccardo Zacconi si a fost unul dintre directorii companiei pana in 2008. Cu doar cateva luni inainte ca celebra companie sa lanseze primul joc de mare succes pe platforma sociala Facebook, Toby a decis sa isi vanda actiunile.

In prezent, compania este evaluata la 7,6 miliarde de dolari.

Ce parere ai despre deciziile celor care ar fi putut intra in istorie?

Sursa foto: newlondoncrossfit.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top