Stil
Rețeta de gogoși pufoase de POST! Ce ingrediente îți trebuie
Mod de preparare:
Într-un castron mic se pun drojdia, două trei linguri de apa călduță și o lingură de zahăr și se amestecă foarte bine. Se lasă maiaua la crescut. Între timp, într-un vas mai mare se amestecă făină, restul de zahăr, sărea și zahărul vanilat. Se pune apa la încălzit și se adaugă maiaua peste ingredientele uscate. Apa călduță se toarnă peste compoziție împreună cu uleiul și esența de vanilie.
Aluatul se frământă bine și se lasă la crescut cel puțin 30-40 de minute. Se împarte apoi în două bucăți din care se întind, pe o suprafața pudrată cu făină, două foi. Cu ajutorul unui pahar se formează gogoșile și se pun la prăjit în ulei foarte bine incis. Dacă îți dorești, le poți umple cu gem sau dulceața. La final se pudrează gogoșile cu zahăr. Se servesc calde.
Poftă bună!
Vezi și: Aceasta prajitura de post iti va lasa gura apa
Vezi și: Rețetă negresă de post. Cum să prepari un desert delicios