Stil
Rețeta de piftie (răcituri) de curcan pentru masa de Crăciun
Rețeta de piftie de curcan este simplă, dacă veți urma cu strictețe câțiva pași. Piftia de curcan este un aperitiv potrivit pentru o masă festivă.
Rețeta de piftie de curcan- ingrediente
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara piftie de curcan:
2 bucăți aripi de curcan
4 gâturi de curcan
1,2 cepe
1 rădăcină de țelină mică
3,4 morcovi
3,4 foi de dafin
1 lingură de piper boabe
5,6 căței de usturoi (după gust)
2 plicuri praf de gelatină (20 g)
sare după gust
Piftie de curcan- mod de preparare
Printre preparatele cunoscute în bucătăria românească se numără și piftia. Este preferată pentru gustul său puternic de usturoi și aspectul său gelatinos.
Pasul 1: Se spală bine aripile și gâturile de curcan, apoi se pun la fiert în doi litri de apă.
Pasul 2: După ce bucățile de carne de curcan încep să fiarbă se ia spuma. Este foarte important ca piftia să aibă o zeama cât mai limpede.
Pasul3: Se adaugă în oală legumele, piperul, foile de dafin și o linguriță de sare.
Pasul 4: După ce legumele au fiert se scot din oală. La fel se procedează și cu carnea după ce a fiert si s-a desfăcut de pe os.
Pasul 5: Se ia oala de pe foc. Se pisează și se adaugă usturoiul în zeama în care au fiert aripile și gâturile de curcan.
Pasul 6: Se gustă zeama și după ce ați constatat că este suficient de sărată se strecoasă.
Pasul 7: Se taie carnea în bucățele.
Cum se prepară gelatina pentru piftia de curcan
Gelatina se prepară astfel:
Pasul 1: Se ia un polonic de zeamă, se pune într-un castron și se amestecă cu praful de gelatină. Apoi se pune înapoi în oală.
Pasul 2: Se pune în boluri câteva bucățele de morcov, carne și zeamă peste.
Pasul 3: Bolurile se pun la frigider pentru aproximativ șase ore, pentru a se închega.
Poftă bună!