Rețeta de piftie (răcituri) de curcan pentru masa de Crăciun

Ultimul update: duminică 24 decembrie 2017 02:31 Data publicării: duminică 24 decembrie 2017 02:11
Autor , în Stil

Rețeta de piftie de curcan este simplă, dacă veți urma cu strictețe câțiva pași. Piftia de curcan este un aperitiv potrivit pentru o masă festivă.

Rețeta de piftie de curcan- ingrediente

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara piftie de curcan:

2 bucăți aripi de curcan
4 gâturi de curcan
1,2 cepe
1 rădăcină de țelină mică
3,4 morcovi
3,4 foi de dafin
1 lingură de piper boabe
5,6 căței de usturoi (după gust)
2 plicuri praf de gelatină (20 g)
sare după gust

Piftie de curcan- mod de preparare

Printre preparatele cunoscute în bucătăria românească se numără și piftia. Este preferată pentru gustul său puternic de usturoi și aspectul său gelatinos.

Pasul 1: Se spală bine aripile și gâturile de curcan, apoi se pun la fiert în doi litri de apă.

Pasul 2: După ce bucățile de carne de curcan încep să fiarbă se ia spuma. Este foarte important ca piftia să aibă o zeama cât mai limpede.

Pasul3: Se adaugă în oală legumele, piperul, foile de dafin și o linguriță de sare.

Pasul 4: După ce legumele au fiert se scot din oală. La fel se procedează și cu carnea după ce a fiert si s-a desfăcut de pe os.

Pasul 5: Se ia oala de pe foc. Se pisează și se adaugă usturoiul în zeama în care au fiert aripile și gâturile de curcan.

Pasul 6: Se gustă zeama și după ce ați constatat că este suficient de sărată se strecoasă.

Pasul 7: Se taie carnea în bucățele.

Cum se prepară gelatina pentru piftia de curcan

Gelatina se prepară astfel:

Pasul 1: Se ia un polonic de zeamă, se pune într-un castron și se amestecă cu praful de gelatină. Apoi se pune înapoi în oală.

Pasul 2: Se pune în boluri câteva bucățele de morcov, carne și zeamă peste.

Pasul 3: Bolurile se pun la frigider pentru aproximativ șase ore, pentru a se închega.

Poftă bună!

Sursa: Huff.ro
Comentarii