RETETA – Vinete umplute. Ne pregatim pentru sezonul vinetelor! Cele mai bune vinete sunt cele cu coaja foarte inchisa la culoare, lucioasa si cele care sunt elastice cand le strangi in mana. Ele contin vitaminele A, B si C. Vinetele sunt extrem de versatile, ele putand fi gatite intr-o multitudine de feluri: parjite, fierte, coapte sau ca baza pentru multe mancaruri.
Azi va prezentam o reteta testata de noi de curand: VINETE UMPLUTE LA CUPTOR
Ai nevoie de:
RETETA – Vinete umplute
Cum se prepara:
Se spala bine vinetele si se taie in jumatate (pe lungime). Se scoate miezul astfel incat sa se formeze un spatiu pentru umplutura. ATENTIE: trebuie sa ramana putin miez pe coaja legumei, pentru ca altfel nu va putea sustine umplutura.
Miezul din vinete se toaca marunt si se caleste impreuna cu ceapa (sau prazul), ardeiul, usturoiul (tocat marunt), verdeturile si carnea tocata. Se lasa pe foc pana scade bine toata compozitia si se condimenteaza dupa gust. Noi am folosit doar sare, piper si boia (am combinat boia dulce cu boia iute). Verdeturile puteti sa le puneti in compozitie si sa le caliti sau puteti sa le puneti la final.
Se aseaza jumatatile de vinete in tava de cuptor si se pune compozitia in fiecare jumatate. Deasupra se rade cascaval sau mozarella si se dau la cuptor.
TE POATE INTERESA SI: Afla care sunt beneficiile consumului de Sfecla Rosie
SAU: Te feresti de paste? Iata cateva motive pentru a nu le mai evita!
Intepati vinetele cu un varf de cutit pentru a vedea daca sunt coapte, iar cand cascavalul e rumenit bine cu siguranta preparatul e gata.
E o reteta simpla, se prepara rapid si se potriveste perfect pentru o cina. Si ne-a iesit chiar bine 🙂
Pofta buna!
Acest articol a fost actualizat la: 2016-04-05T09:23:05+03:00 9:23
Acest site foloseste cookies.
Read More