Știri
Afla care sunt beneficiile consumului de Sfecla Rosie
Conform studiilor, romanii foloseau Sfecla rosie ca tratament impotriva febrei si a problemelor digestive.
Conform studiilor, romanii foloseau Sfecla rosie ca tratament impotriva febrei si a problemelor digestive.
Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de Sfecla rosie consta in pigmentul sau numit Betalain, un puternic antioxidant, anti-inflamator si care ajuta in curele de detoxifiere.
Sucul de Sfecla rosie poate spori rezistenta fizica permitandu-va sa va antrenati mai mult timp, ajuta la circulatia sangelui in organism si poate reduce presiunea arteriala. In mod traditional oamenii au folosit de-a lungul timpului sucul de Sfecla rosie pentru a ajuta in tratarea anumitor afectiuni cum ar fi: anemia, boli ale pielii, oboseala, probleme cu vederea.
TE POATE INTERESA SI: Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi cu miere pe stomacul gol, timp de 7 zile
Important de stiut despre Sfecla rosie:
- Sucul de sfecla poate schimba culoarea urinei si a scaunului
- Beneficiile sucului de Sfecla sunt destul de puternice. Puteti creste treptat doza de la o cana la doua pe saptamana
- Beti sucul crud pentru a putea profita pe deplin de substantele nutritive, ele pierzandu-se atunci cand sunt gatite.
- Folositi intreaga leguma pentru a face sucul cu tot cu radacina verde. Radacina contine mare parte din vitamile si mineralele sanatoase ale legumei.
Afla care sunt beneficiile consumului de Sfecla Rosie!
TE POATE INTERESA SI: Amestecul minune care previne cancerul si diabetul, in timp ce te ajuta sa slabesti
Reteta de detoxifiere cu Sfecla rosie:
- Se taie crestetul sfeclelor cam 2 cm si se spala bine fara a se elimina primul strat pentru a-si pastra mai bine aroma
- Treceti sfeclele prin uleiul de masline si siropul de artar apoi puneti-le intr-o tava, dati-le la cuptorul incins la 350 de grade pentru circa 45 de minute, dar nu uitati ca la fiecare 15 minute sa le intoarceti
- Pentru a verifica daca sunt gata, introduceti varful unui cutit in mijlocul sfeclei si scoateti-le din cuptor atunci cand sunt putin crocante. Decojiti-le de primul strat si taiati-le in sferturi.
- Pentru dressing trebuie sa bateti cu telul uleiul de alune, iaurtul si sucul de portocale pana ce se omogenizeaza. Adaugati treptat sucul de lamaie si un praf de sare.
- Impartiti frunzele de spanac baby in 6 farfurii pentru salata. Montati bucatile de sfecla in centru apoi imprastiati alunele si maslinele. Amestecati dressing-ul inca o data apoi stropiti salata astfel incat sa combine toate aromele.