Connect with us
Sărbători și evenimente 13 ianuarie. Ce s-a întâmplat astăzi. Personalități născute pe 12 ianuarie. Previziuni astrologice

Stil

Sărbători și evenimente 13 ianuarie. Orlando Bloom împlinește 40 de ani

13 ianuarie 2017- Sărbători religioase în calendarul ortodox și catolic. Evenimente și întâmplări de astăzi.

Sărbători în calendarul ortodox și greco-catolic în ziua de 13 ianuarie

† Sf. Mc. Ermil şi Stratonic; Cuv. Iacob din Nisibe (Post) (calendarul creștin-ortodox)
† Sf M Ermil şi Stratonic; Sf Ilarie de Poitier ep (calendarul greco-catolic)

Alte evenimente din data de 13 ianuarie

– Ziua îndeplinirii visurilor

Personalități născute astăzi

– 1553: Henric al IV-lea (regele Franței,întemeietorul dinastiei de Bourbon)
– 1864: Wilhem Wein (fizician german, laureat al premiului Nobel pentru Fizică)
– 1879: Ion Borcea (naturalist român)
– 1927: Sydeney Brenner (laureat al Premiului Nobel pentru Medicină )
– 1972: Toni Tecuceanu (actor român)
– 1977: Orlando Bloom (actor britanic)

Evenimente istorice notabile

– 1610: Galileo Galilei descoperă cel de-al patrulea satelit al planetei Jupiter, Callisto;
– 1776: Războiul de independență al Statelor Unite: George Washington întră triumfal în New York în fruntea trupelor.
– 1910: A avut loc prima transmisie radiofonică de operă: Enrico Caruso cântând pe scena Metropolitan-ului din New York este captat la 30 de km distanță;
– 1915: Un cutremur în Avezzano, Italia face 29.800 de victime.;
– 1941: Generalul Ion Antonescu efectuează o vizită în Germania, în cursul căreia are o întrevedere cu Adolf Hitler, obținînd sprijinul acestuia în conflictul intern dintre conducătorul statului și „Mișcarea Legionară”;
– 1964: Karol Wojtyla, viitorul Papă Ioan Paul al II-lea, este numit arhiepiscop de Cracovia, Polonia;
– 1990: La granița României cu RSS Moldovenească (ulterior Republica Moldova), este desființat gardul de sârmă ghimpată și sunt introduse facilități de trecere a frontierei;
– 2001: În insula El Salvador a avut loc un cutremur cu magnitudinea 7,6 pe scara Richter. Bilanțul catastrofei: peste 5.000 de morți;
– 2006: Se inaugurează Stația Law-Racoviță, prima stație românească permanentă de cercetare și explorare din Antarctica;
– 2012: Nava de pasageri de croazieră Costa Concordia se scufundă pe coasta Italiei; 32 de decese, 2 persoane dispărute și 64 de răniți.

Orlando Bloom s-a născut pe 13 ianuarie 1977

Orlando Jonathan Blanchard Bloom s-a născut pe 13 ianuarie 1977 în Canterbury, Kent, Anglia. Actorul britanic s-a bucurat de succes încă de la începutul carierei sale cinematografice, datorită rolului „Legolas”, din trilogia Stăpânul Inelelor.

Botezat după compozitorul Orlando Gibbons, Orlando și sora sa Samantha au fost crescuți de mama lor, Sonia, și de un tutore, Colin Stone. La 13 ani, în timpul unei vacanțe acesta aflǎ cǎ nu Harry Bloom era adevǎratul sǎu tatǎ biologic ci chiar Colin Stone.

În timpul școlii, Orli (porecla actorului), joacă mereu în spectacolele clasei, iar în 1983 acesta se mută la Londra pentru a-și dezvolta cariera. Se simte foarte atras de teatru și nici nu se gândește la o carieră cinematograficǎ.

Devine un cititor înrăit al lui Shakespeare, Mitlon, Cehov și reușește sǎ scape de dislexie.

Modul interpretativ a lui Paul Newman îl face pe Orlando sǎ se rǎzgândeascǎ și la 16 ani obține rolul unui adolescent care se automutileazǎ pentru a atrage atenția celor din jur în serialul „Casualty” iar mai târziu în serialul obține un rol în „Midsomer Murders” (1997).

Prezent la audițile pentru „Stăpânul Inelelor”, Orlando alege să dea o probă pentru Faramir, dar regizorul Peter Jackson nu îl acceptă în acest rol, considerând că este mult mai potrivit pentru Legolas.”Legolas nu vorbește mult – preferă să lase faptele să o facă.”

Următoarele 18 luni și le petrece în Noua Zeelandă, învățând să călărească și să tragă cu arcul.

Orlando vorbește fluent franceza și are o mulțime de calificative „excelent” printre care la arta fotograficǎ, olǎrit, sculpturǎ și arta dramaticǎ.

El este vegetarian și nu consumă deloc produse lactate, mâncǎrurile preferate fiind pizza, pastele, orezul cu legume și cartofii copți.

Între 2010 și 2013 a fost căsătorit cu modelul Miranda Kerr, cu care are un băiețel.

Previziuni astrologice și horoscop pentru 13 ianuarie

Horoscopul de astăzi – Taurii se confruntă cu dificultăți în dragoste, în timp ce Racii sunt sfătuiți să fie atenți la persoanele din anturaj. Citește horoscop pentru 13 ianuarie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top