Connect with us
Secrete din viața soților Ceaușescu. Ce au găsit în buzunarele președintelui când l-au arestat

Stil

Secrete din viața soților Ceaușescu. Ce au găsit în buzunarele președintelui când l-au arestat

Ceaușescu este unul dintre cele mai controversate personaje ale istoriei noastre, care a marcat din plin perioada în care s-a aflat la conducere. La mai bine de trei decenii de la moarte lui, oamenii încă își amintesc de el și de regimul comunist, care a afectat semnificativ viețile celor care au simțit pe pielea lor regulile de atunci. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale lui Nicolae Ceaușescu este surpriza pe care au avut-o cei care l-au arestat la Târgoviște, alături de Elena, soția dictatorului.

Secrete din viața soților Ceaușescu. Ce au găsit în buzunarele președintelui când l-au arestat

Istoria soților Ceaușescu a fost foarte controversată și a rămas în amintirea românilor, chiar și la 30 de ani de la executarea acestora. Foștii lideri comuniști și-au pus amprenta asupra poporului și au lăsat amintiri nu tocmai plăcute. Cu toate acestea, au fost două personaje misterioase, cu o viață palpitantă și interesantă, iar oamenii, atât cei care au trăit acele vremuri, cât și cei pasionați de trecut, au numeroase curiozități despre cei doi.

Vom prezenta acum un aspect interesant, referitor la un obicei al fostului dictator. În momentul în care Nicolae Ceaușescu și Elena au realizat că revoluția prinde o amploare destul de mare și că nu mai sunt în siguranță, au decis să fugă din capitală, pe 22 decembrie, la bordul unui elicopter. Prima destinație a fost reședința de la Snagov, unde au ajuns în jur de ora 12:00, iar de acolo au decolat spre Târgoviște.

În apropiere de Boteni, armata a cerut elicopterului să aterizeze. Astfel, soții Ceaușescu au abandonat aeronava și au pornit spre Târgoviște cu mașinile unor persoane pe care ofițerii securiști le-au oprit pe stradă. Până spre seară, cei doi au stat ascunși, iar mai apoi au mers la sediul Miliției Județene, care fusese ocupat, între timp, de revoluționari.

Aici, Elena și Nicolae Ceaușescu au fost arestați și percheziționați de revoluționari. Spre surprinderea celor care s-au ocupat de acest demers, ce sperau să dea peste sume mari și obiecte de valoare, având în vedere prestigiul acestuia, dictatorul avea buzunarele goale. Acesta nu obișnuia să țină bani la el, deoarece nu avea nevoie, primind totul gratis mereu, având oameni care îi stăteau la dispoziție. Se spune că lucrurile valoroase stăteau mereu în poșeta Elenei. În plus, nu avea asupra lui nici acte de identitate, deoarece era cunoscut pretutindeni. Avea nevoie doar de pașaport, pentru călătoriile în afara țării.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top