Smochinele sunt dulci și aromate, bogate în nutrienți și foarte benefice pentru organism. Din păcate însă, există anumite efecte secundare care vin odată cu consumul excesiv. Iată câteva dintre acestea!
1. Provoacă dureri de stomac. Consumul excesiv de smochine dăunează stomacului și poate provoca dureri. Soluția este să bei un pahar de apă rece după fiecare masă la care ai consumat aceste fructe.
2. Balonează. În afară de durerile de stomac, smochinele provoacă balonare. Un pahar de apă în care ai introdus o steluță de anason pot rezolva problema în acest caz.
CITEȘTE ȘI: 5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII DESPRE AVOCADO
3. Consumul excesiv mărește sensibilitatea la soare. Deși sunt utile în tratarea bolilor de piele și foarte benefice în tratamentul tumorilor cutanate, smochinele pot crește sensibilitatea la razele UV. Aceste raze sunt dăunătoare pentru piele și pot provoca îmbătrânirea prematură, melanomul și cancerul de piele. Dacă aceste fructe sunt consumate în mod constant, este bine să se evite expunerea prelungită la soare.
4. Dăunează ficatului și intestinelor. Smochinele sunt dăunătoare pentru ficat și pot obstrucționa intestinele din cauza semințelor pe care le conțin. Acestea sunt foarte tari și greu de digerat.
5. Smochinele conțin oxalați care interferează cu absorbția de calciu din organism. Această interferență duce la un deficit de calciu, problemă care poate conduce la boli grave ale oaselor și nu numai.
6. Consumul excesiv de smochine cauzează alergii care pot duce la conjunctivită, rinită și șoc anafilactic.
7. Reduc nivelul de zahăr din organism. Acest lucru este benefic pentru pacienții cu diabet zaharat, dar poate fi dăunător pentru persoanele cu un nivel scăzut de zahăr în sânge. Evitați consumul excesiv.
8. Conțin oxalați nocivi. Oxalații prezenți în aceste fructe sunt dăunători pentru cei care suferă de boli de rinichi sau vezică biliară. În acest caz, consumul de smochine poate agrava starea pacientului.
Acestea sunt efectele secundare care pot rezulta din consumul prea mare de smochine. Puteți evita cele mai multe dintre ele, dacă vă limitați la cantitatea necesară.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:04:42+02:00 18:04
Acest site foloseste cookies.
Read More