Cu toate acestea, cauza coșmarurilor tale stă într-un obicei de zi cu zi.
CITEȘTE ȘI: AFLĂ CARE ESTE EXPLICAȚIA CELOR MAI ÎNTÂLNITE COȘMARURI
Începutul coşmarurilor, la fel ca toate celelalte vise, are loc în faza de somn REM. În funcţie de cât de mult dormi, corpul tău trece prin patru sau șase cicluri într-o noapte, iar faza REM devine mai lungă de la un ciclu la altul. Majoritatea coşmarurilor au loc în ultima treime a somnului dintr-o noapte.
Aproximativ 5% dintre adulți au o problemă clinică în care coşmarurile sunt prea severe sau prea frecvente. Cu toate acestea, 85% dintre adulţi au parte de coşmaruri, 29% dintre oameni afirmă că au coşmaruri o dată pe lună, iar 2%-6% spun că au coşmaruri o dată pe săptămână.
Experţii afirmă că dacă vrei să eviți ca somnul tău să fie pigmentat de vise neplăcute, ai putea lua în calcul eliminarea din dietă a micii gustări de dinainte de culcare. Acest lucru poate să fie benefic și pentru sănătatea ta.
Un studiu de somn efectuat în Canada pe 389 de subiecţi a arătat că 8,5% dintre aceştia considerau mâncarea „vinovată” de apariţia coşmarurilor. Conform specialiştilor de la Sleep Disorder Center din cadrul Cleveland Clinic, consumarea oricărui aliment înainte de culcare stimulează metabolismul şi creşterea temperaturii corpului. Această stimulare duce la o activitate mai intensă a creierului în faza REM, astfel că avem parte de mai multe vise.
Un articol publicat în The Journal of the Mind and Body a arătat că persoanele care consumau junk food înainte de culcare aveau parte de o activitate cerebrală mai intensă, astfel că 7 din 10 participanţi au avut coşmaruri.
Tu cât de des ai avut coșmaruri în ultima vreme?
Sursa foto: aflacum.ro
Acest articol a fost actualizat la: 2016-03-06T12:33:15+02:00 12:33
Acest site foloseste cookies.
Read More