Connect with us

Stil

Tipsuri de ingrijire a tenului la barbati

Preocuparea barbatilor pentru un aspect cat mai ingrijit este tot mai evidenta, iar acest lucru a dus la o explozie pe piata cosmetica a liniilor de produse destinate lor.

Este cunoscut faptul ca pielea barbatior este cu 20% mai groasa decat cea a doamnelor , insa nu inseamna ca tenul lor este mai putin afectat  de poluare, stres sau trecerea timpului. Unde mai punem ca barbieritul este o activitate particulara lor, ce poate agresa in mod vizibil mai ales un ten sensibil.

Curatarea si hidratarea este un pas important. De preferat sunt gelurile sau spuma de curatare, insa daca tindeti sa folositi sapun, optati pentru unul care contine agenti de hidratare cum ar fi vitamina E sau uleiul de jojoba. Nu uitati ca majoritatea sapunurilor usuca, iar pe un ten sensibil sau uscat acestea fac mai mult rau decat bine.

Man Applying Facial Cream

 

Hidratarea trebuie facuta atat din interior dar si cu ajutorul unei creme hidratante specifice tipului de ten pe care il aveti. Optati pentru creme cu cat mai multe substante hidratante deoarece o piele sanatoasa si hidratata va face ca barbieritul sa fie mai usor .

Cheia pentru un barbierit precis si fara iritatii este folosirea unei creme de ras care protejeaza si hidrateaza . Alegeti o crema de ras ce contine ingrediente hidratante naturale ca glicerina sau aloe vera. Nu uitati , clatirea trebuie sa se faca cu apa rece pentru ca ajuta la inchiderea rapida a porilor!

Evitati folosiea produselor ce contin alcool, menta, mentol sau prea mult parfum pentru ca pot inflama sau irita. Alegeti produse after-shave pentru ten sensibil.

Acordati o atentie speciala fruntii si sprancenelor deoarece sunt zone in care transpiratia este mai abundenta si nu uitati sa va protejati impotriva razelor solare mai ales pe timpul verii pentru ca un ten uscat va duce la aparitia ridurilor sau accentuarea celor deja existente.

Acesti pasi simplii va vor ajuta sa obtineti un ten luminos, hidratat si un aspect ingrijit .

Cristina Calara este jurnalist huff.ro de la începutul redacției. Din 2016, aceasta este specializată în secțiunile media, tv, vedete și stil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top