Connect with us
degetele-29072015

Stil

Uite de ce ti se incretesc degetele daca stai prea mult in apa

Sigur ai observat ca atunci cand stai prea mult in apa, fie ca esti la piscina, in propria cada sau la mare, degetele incep sa se increteasca.

CITESTE SI: DESCOPERIRE SOCANTA DESPRE OAMENII CU CELULELE CAT MAI DIVERSIFICATE

Atunci cand stai prea mult in apa degetele ti se incretesc. Cercetatorii au o explicatie pentru asta si sustin ca intreg procesul este un fenomen de evolutie a speciei umane pe pamant.

Cercetatorii au explicat ca asta se intampla pentru ca pielea omului sa se poata adapta mediului acvatic, ajutand in trecut la prinderea hranei, a pestilor mici din apele scazute. Echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca degetele se incretesc in apa pentru a putea apuca mai bine obiectele sau animalele ude. Doctorul Tom Smulders a declarat ca ,, in urma cu cateva mii de ani, degetele incretite ii ajutau pe stramosii nostri sa culeaga mancarea din apa sau din iarba care era umeda”.

Aceeasi echipa de cercetatori din Marea Britanie, in frunte cu doctorul Tom Smulders, au facut un experiment. Subiectii au trebuit sa mute diverse obiecte dintr-un recipient in altul. Prima data obiectele au fost mutate cu degetele uscate iar mai apoi cu ele deja incretite. Rezultatele au aratat ca atunci cand oamenii au avut degetele incretite eficienta a fost mult mai ridicata.

La fel s-a intamplat si in cazul membrelor inferioare, talpile si degetele picioarelor incretite i-au ajutat pe oameni sa mearga si sa alerge mai bine pe un pamant alunecos si umed.

Sursa foto: infoapollonia.ro

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top