Connect with us
Unde poți conduce dacă nu ai permis. Toți cei care vor să exerseze șofatul ar trebui să știe

Stil

Unde poți conduce dacă nu ai permis. Toți cei care vor să exerseze șofatul ar trebui să știe

Pregătirea pentru examenul auto este destul de dificilă. Cu toții ne dorim să obținem permisul de conducere, dar nu toți ne pregătim la fel de repede și ușor. Dacă pentru unii, proba teoretică înseamnă mult timp de învățat și de făcut teste-suport DRPCIV, pentru alții, proba practică reprezintă cu adevărat o provocare. Deși instructorul este acolo pentru a ajuta și dă tot ce poate ca elevii săi să meargă la examen pregătiți, unele persoane nu-și pot stăpâni emoțiile sau pur și simplu nu reușesc să manevreze bine mașina în acea zi și se pierd cand examinatorul se așază lângă ele. Astfel, există o metodă de a exersa mai în amănunt, despre care toți ar trebui să afle.

Unde poți conduce dacă nu ai permis. Toți cei care vor să exerseze șofatul ar trebui să știe

Mulți dintre cei care vor să exerseze în plus pentru proba practică a examenului auto, și care au și o mașină la dispoziție, o fac noaptea în parcările supermarketurilor, pe câmp sau alte drumuri mai puțin circulate. Ei ar trebui să afle că acest lucru este ilegal, deoarece aceste locuri nu sunt destinate acestor activități, fiind publice și riscă să plătească pentru faptele lor, acolo fiind aplicate regulile în vigoare, chiar dacă nu produc nicio pagubă.

Altfel spus, în cazul unui incident, cum ar fi distrugere, perturbarea liniștii publice ori chiar lucruri mult mai grave, precum vătămare corporală, răspundeți conform prevederilor din Codul Penal și Civil. Pentru a nu complica lucrurile și a nu acționa împotriva legii, există o alternativă pentru cei care vor să conducă fără permis: poligonul. Acesta este destinat pentru a învăța plecarea de pe loc, pentru a învăța manevrele de garare, parcare, întoarcere, mers cu spatele și pentru a efectua viraje. Poligonul nu este un spațiu public, așa că orice persoană poate merge acolo, chiar dacă nu deține un permis.

„Dacă poligonul este închis circulației publice, eventual cu o barieră, nu este drum public și în acest caz poate sa conducă oricine, fie că are sau nu permis.”, a declarat pentru auto-bild.ro un polițist de la circulație.

De exemplu, poligonul Ilioara, de pe strada cu același nume, din București este deschis în fiecare zi, chiar și în weekend, de la ora 08:00 la ora 20:00, iar intrarea costă 6 lei.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top