Vârsta la care omul este CEL MAI DEȘTEPT

12.01.2015
Vârsta la care omul este CEL MAI DEȘTEPT

Totul a pornit de la o afirmație a lui Albert Einstein, care susținea că o persoană care nu contribuie la știință până la 30 de ani, sunt slabe șanse să o facă după aceasta vârstă. Cei de la PBS Braincraft au luat în calcul în studiul pentru descoperirea vârstei la care omul este cel mai deștept faptul că Albert Einstein a publicat la 26 de ani patru studii esențiale.

Vanessa Hill, unul din cercetătorii de la PBS Braincraft susține că Einstein nu avea dreptate în totalitate când a dat acel verdict. Aceasta susține că inteligența este de două tipuri: cristalizată și fluidă. Inteligența fluidă este specifică persoanelor spontane, cei care reușesc să rezolve în termeni urgenți o problemă, fără a avea foarte multe cunoștințe la îndemână.

Inteligența cristalizată este specifică persoanelor care stochează volume mari de informație. Inteligența fluidă este la cotele ei maxime în prima parte a vieții, între 20 și 30 de ani, iar inteligența cristalizată ”expiră” abia la 70 de ani. Punctul în care se întâlnesc cele două tipuri de inteligență, punctul culminant al inteligenței umane este la 30 de ani, susține Hill pentru Huffington Post.

Vanessa Hill susține că vârsta inteligenței maxime diferă, totuși, de la om la om. Atunci când cineva caută răspunsuri științifice la diferite dileme nu se va opri din pus întrebări, șirul dilemelor fiind deschis până la o vârstă incertă.