Connect with us
INTELIGENTA ARTIFICIALA E AICI! A fost creat primul om in laborator

Știri

INTELIGENTA ARTIFICIALA E AICI! Primul om creat in laborator

Cei care cred ca nasterea unui om este posibila numai prin fecundarea unui ovul de catre spermatozoizi se insala amarnic. Peste 150 de oameni de stiinta fac un anunt tulburator: inteligenta artificiala e aici si nimic nu o mai poate opri.

Intalnirea intre geneticieni a avut loc la Harvard Medical School din Boston. Confom New York Times, acestia au dezbatut posibilitatea crearii unui genom uman 100% sintetic. Proiectul oamenilor de stiinta se numeste „HGP-Write: Testing Large Synthetic Genomes în Cells” si isi propune crearea unei persoane la fel de vie ca tine, insa nu prin metodele cunoscute deja.

VIDEO-SOC: Receptionera robot exista! Uite cum ii intampina pe clientii unui magazin!

Smartphone-urile vor disparea in cinci ani! Cu ce vor fi inlocuite

Printre mintile luminate care au dezbatut acest salt in timp din punct de vedere tehnologic s-au numarat profesorul de genetica de la academia din Boston George Church, director al Institutului de Genetica si sisteme de la NYU Langone Medical Center, Jef Boeke si expertul in nanotehnologie Andrew Hessel.

Dr. Church sustine ca scopul acestui proiect este imbunatatirea ADN-ului uman. Profesorul de genetica nu a reusit sa convinga mediile universitare si Biserica de intentiile sale bune. Cei mai mult experti de la companii cunoscute ori inclusiv fizicieni se tem de inteligenta artificiala.

Reputatul om de stiinta Stephen Hawking a prevazut in urma cu cativa ani aparitia robotilor umanoizi care vor conduce lumea. Vom ajunge la autodistrugere asa cum sustine Hawking?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top