Connect with us
Ultimă oră! Pensiile vor fi recalculate conform unui anunț de ultim moment de la Ministerul Muncii

Știri

Ultimă oră! Pensiile vor fi recalculate conform unui anunț de ultim moment de la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii a anunțat recalcularea pensiilor, conform unei declarații făcute la un post tv.

Se recalculează pensiile

Se asteapta recalcularea celor cateva milioane de pensii, dupa ce legea va fi adoptată. Pe de cealalta parte, sunt recalcularile pe grupele de munca, acum, in acest moment au intrat deja dosarele in recalculare, ma refer la grupele de munca… In acest moment, am implementat softul 100%.

Am facut si o parte din simulari. Am trecut la ultima etapa a simularilor pe toata tara, am avut judete pilot, am extins la national. Cat de curand trecem in oficial. Asigur pensionarii ca in cateva saptamani vom incepe sa emitem decizii. Sper, la final de martie pentru a nu crea asteptari foarte mari.

Mai bine sa fie mai devreme decat sa spunem un termen pe care sa nu il putem respecta, dar clar sunt multumit, softul este implementat si activitatea continua”, a spus Marius Budăi.

Recalcularea pensiilor actuale, stabilirea studiilor de masterat şi doctorat ca vechime în muncă, reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care au născut trei copii şi stabilirea unui singur tip de pensie anticipate sunt doar câteva prevederi deosebit de importante incluse în proiectul de lege privind sistemul public de pensii, scrie stiripesurse.ro.

Actul normativ, care a fost adoptat anul trecut de Parlament, se va afla în atenţia Curţii Constituţionale. CCR trebuie să decidă pe 27 februarie ce se întâmplă cu proiectul de lege amintit, ale cărui prevederi se vor aplica din septembrie 2021.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

2 Comments

2 Comments

  1. Mitta babu

    2019-02-17T12:59:41+02:00 at 12:59

    Acest sistem de calul al pensiei ,nu este echitabil . Coeficientul de calcul ,nu este egal pentru toate funcțiile din sistem , limita virstei de pensionare nu este identică petru toate funcțiile , principiul contributivitati ,nu este identic, ex ; un polițist cotizează 35 de ani ,la 55 poate ieși din sistem cu pensie întreaga . Un sudor 40 ani iese la cerere la 60 cu penalități ,deși are minim 5 ani lucrați în plus si cu pensie mult sub nivelul polițistului. Idem inginer , sau profesor. Si ne mirăm că sistemul nu mai are muncitori. Tânărul angajat în sistemul privat ,nu are viitor . El știe că 45 de ani de muncă , înseamnă în România , sărăcie , lipsuri majore și pensia cea mai mică din Europa . Acesta este un motiv serios ce te împinge spre migrare afară ,acolo unde muncă brută este plătită la adevărata ei valoare. Legile pensiei ,codul muncii si munca brută prost plătită garantează falimentul familiei românești ,scăderea drastică a natalității , moartea sistemului privat. Sumbru scenariu? Mă îndoiesc.

  2. *INSIST să mă pish pe #hastagisti

    2019-02-17T10:27:18+02:00 at 10:27

    Bha jegoși de parlamentari cu pensiile mitarilor ce faceți? Guvernul a modificat legea pensiilor mitarilor prin 2 oug pe care nu le puneți în dezbatere conf art 115 din constituție. De când guvernul este mai tare decât parlamentul zdrentelor, voi nu respectați legea în frunte cu Jonazist și va mirați ca nu sunteți respectați? Militarilor le indexati pensiile cu rata inflației iar în sistemul public de pensii majorati punctul de pensie, rata inflației plus 50 la suta din creșterea economică! Ajungeți voi la vot iar îmbuibaților va mai votează muma pădurii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top