Connect with us
2 iunie va fi zi liberă pentru anumite categorii de bugetari. Aceștia vor recupera această zi în data de 10 iunie.

Știri

2 iunie, zi liberă pentru anumite categorii de bugetari. Când va fi recuperată

Guvernul  a decis ca ziua de 2 iunie să fie nelucrătoare pentru anumite categorii de bugetari, pentru a se face punte între 1 iunie, zi nelucrătoare și 5 iunie a doua zi de Rusalii, nelucrătoare de asemenea.

2 iunie 2017 nu este, însă, zi nelucrătoare pentru locurile de muncă  în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie 2017.

Totodată, Guvernul a decis ca angajații care vor avea liber de 2 iunie să recupereze acea zi sâmbătă, 10 iunie.

Anul acesta, românii beneficiază de 14 zile libere, cu două mai multe decât în 2016. Acest lucru se datorează faptului că au fost stabilite două zile nelucrătoare în plus, 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) și 1 iunie (Ziua Copilului).

Angajaţii care nu pot primi zile libere, din motive justificate, vor beneficia în schimb de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Citește și: Cine va primi PRIMUL SALARIU!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top